Xiaomi představuje smartphone Hongmi (Red Rice)

Xiaomi představuje smartphone Hongmi (Red Rice)
2013-07-31T09:40:27+02:00
• 31. 7. 2013
7

Jeden z mnoha čínských „nízkonákladových“ výrobců zařízení se chlubí dalším smartphonem. Jmenuje se Hongmi a patří do vyšší střední třídy.

xiaomi red rice

Standardem dnešních chytrých zařízení jsou čtyřjádrové procesory. Tento mobil není výjimkou a vevnitř je MTK s taktem 1,5GHz. RAM je o velikosti 1 GB, interní úložiště pojme jen 4 GB dat. Displej disponuje HD rozlišením (1280 x 720), přičemž jeho uhlopříčka má 4.7 palců. V přepočtu to vychází na 312 PPI. Použit byl IPS panel. Na zádech je 8megapixelový foťák, vepředu 1.3megapixelová kamerka.

Některé může potěšit, že se jedná o dual-SIM zařízení. Podporuje GSM a TD-SCDMA sítě. Druhá zmíněná není běžným standardem v Evropě, takže stejně potencionální evropský uživatel využije jen jeden slot. Podpora 3G sítí je taktéž zajištěna.

Nechybí zde ani GPS, Wi-Fi, Bluetooth 4.0, gyroskop a elektronický kompas. Menší vychytávkou je vlastnost MI Sound. Údajně má zajišťovat lepší podání zvukového výstupu.

Telefon nepoběží na čistém Androidu. Jelikož je to zařízení od Xiaomi, tak bude v základu obsahovat MIUI ve verzi 5. Jedná se o nadstavbu pro Android, která mírně imituje iOS, ale stále si zachovává svou autentičnost. V Antutu benchmarku získalo zařízení 14 310 bodů, čímž mírně poráží HTC One X s Tegrou 3.

A kolik bude stát? Pouhých 799 RMB, což je něco okolo 2 600 Kč. Pokud si jej objednáte přímo z Číny, tak nezaplatíte více než 4 000 Kč, což je velice dobrá cena.

145759m12281a4jj98xqo4

Zdroj: en.miui.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Android programátor, co se zajímá o nejrůznější mobilní technologie a sítě.

Komentáře

Pěkný model, jen škoda 3G sítě.
Pokud by měl někdo zájem o Xiaomi Mi2S 16G/32G včetně originálních sluchátek a zadních krytů, napište mi.
Na model Mi2S 16G probíhá zajímavá cenová akce:)
x.email@yahoo.com

Tomaš Bažant

31. 7. 2013, 15:27

Hodně nevhodně umístili repráček .

Ondřej Gardavský

31. 7. 2013, 10:22

„potencionální“ evropský uživatel? ale fuj, když už tak „potenciální“

Každopádně koupi tohoto telefonu nelze evropským uživatelům doporučit. TD-SCDMA opravdu není běžným standardem nejen v Evropě, ale mimo ČLR ani nikde jinde na světě. Je to 3G standard používaný pouze čínským operátorem China Mobile. Jiné 3G standardy telefon nepodporuje, Evropskému uživateli bude tedy fungovat pouze v GSM, tzn. s pomalými daty (pomiňme v ČR žalostné pokrytí území 3G signálem). Další věc je pak dostupnost, s níž to bude na začátku horší, jak už to u Xiaomi bývá zvykem – uvolňovat do prodeje se bude ve vlnách, v každém kole na každého pouze 1 ks, kdo dřív přijde, ten dřív mele (jejich dosavadní high-end modely byly vždy vyprodány v řádu minut, minimálně po prvních pár týdnů/měsíců, než se trh trochu nasytí). První kolo objednávek je 12.8., sto tisíc kusů, pouze pro uživatele QQ Space…

Asi jsi si špatně přečetl článek a stejně tak je to uvedeno i na jejich oficiálních stránkách že jedna sim funguje s TD-SCDMA a druhá s GSM + evropský 3G.

Ondřej Gardavský

31. 7. 2013, 13:55

Článek jsem si přečetl a reagoval jsem na chybnou informaci v něm uvedenou – o jiném 3G standardu než TD-SCDMA se na oficiálních stránkách opravdu nepíše, tady je to i s obrázkem: http://www.xiaomi.com/hongmi

Pokud by telefon podporoval i další 3G standardy, jako „náš“ standard WCDMA (na kterém svou síť v ČLR provozuje operátor China Unicom), příp. CDMA2000 (na kterém svou síť v ČLR provozuje operátor China Telecom, jehož jsem zákazníkem), tak by se tím výrobce určitě nezapomněl pochlubit? Nebo mi něco uniklo?

Ono jim to celkem zapadá do portfolia, pro zákazníky China Mobile totiž tento výrobce doteď žádný model nenabízel, Xiaomi 1/1S/2/2S/2A (každý z nich jsem měl fyzicky v rukou) byly všechny pouze v provedení GSM+WCDMA, příp. GSM+WCDMA+CDMA2000. China Mobile je operátor s největším počtem zákazníků a to nejen v ČLR, ale v celosvětovém měřítku, oslovit tento segment trh je tedy logický krok (byť velkou většinu z toho počtu tvoří 2G zákazníci s „hloupými“ telefony, to se ale bude do budoucna měnit ve prospěch smarphonů, se kterými budou zákazníci přecházet k 3G tarifům).

Martin Novák

31. 7. 2013, 23:16

Na oficialnich strankach nic o WCDMA neni tak nevim kdo spatne cte, ale Ondrej to neni

GSM 900/1800/1900
TD-SCDMA 1900/2100

A i kdyby tim GSM mysleli, ze podporuje i WCDMA, tak v CR je frekvence 2100MHz

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat