Postisimo: Pošlete papírový pohled přímo z telefonu

Postisimo: Pošlete papírový pohled přímo z telefonu
2013-07-04T08:00:17+02:00
• 4. 7. 2013

Tradice posílání pohledů se čím dál víc vytrácí z dnešního světa, protože je nahrazována rychlejší a jednodušší cestou, kterou nabízí emaily nebo různé komunikátory, jejichž pomocí můžeme odeslat pozdrav z dovolené přímo z pláže. Přeci jen je ale příjemnější, když na nás vypadne pohled ze skutečné schránky než z té emailové. Nad tím, jak by se dalo opět oživit právě posílání pohledů, se zamyslela česká společnost iGATE a vydala unikátní aplikaci Postisimo, jejíž pomocí můžete odeslat skutečný pohled s vaší vlastní fotografií rovnou z telefonu.

Screenshot_2013-05-15-17-34-39 Screenshot_2013-05-15-17-27-09

Jak to funguje?

Pro začátek si musíte stáhnout aplikaci Postisimo, která je aktuálně dostupná pro iOS a Android. Přislíbená je i verze pro Windows Phone, ale datum jejího vydání bohužel zatím není známé.

Po spuštění vám aplikace rovnou nabídne nahrání fotografie, což je další z předností Postisimo. Místo běžného vybírání z již vytištěných pohledů, kde už někdo fotografii pořídil za vás, si můžete vyfotit svůj vlastní snímek nebo nahrát nějakou fotku z galerie. Tu potom můžete v aplikace různě otáčet, zvětšovat nebo k ní přidávat rámečky, které známe právě z pohledů.

IMG_1185 IMG_1184
Aby to ale byl pohled se vším všudy, k fotografii musí na druhou stranu přijít také vzkaz, který chcete adresátovi sdělit. Napsat můžete až 403 znaků, kde se velikost písmen odvíjí právě od toho, kolik jich využijete. Napíšete-li tedy krátký vzkaz „Miluji Tě!“, budou písmena výrazně větší než u nějakého sáhodlouhého vzkazu.

Velikost písmen ale není jediným formátováním, které aplikace nabízí. Můžete si také změnit font a barvu písma, které bude na dopise vytištěno. U písma máte na výběr hned několik fontů – chcete-li, aby se vytištěný text alespoň trochu podobal psanému písmu, zvolíte pravděpodobně SegoePrint nebo SegoePrint – jejichž podobu můžete vidět na obrázku pod tímto odstavcem. Jestli ale tento problém neřešíte, vystačíte si nejspíše s nabízenými písmy Arial a Calibri.


Screenshot_2013-05-15-17-28-58 Screenshot_2013-05-15-17-28-44
Co se barvy týče, dostáváte podstatně větší volnost výběru, než jak je tomu u typu písma. Aplikace totiž nabízí celou škálu barev, jako jsme na to zvyklí například u grafických editorů. Vybrat si  můžete v podstatě jakoukoli barvu, která se vám líbí. Pozadí však vždy zůstane bílé, proto opatrně s používáním velmi světlých barev, které by potom nemusely být viditelné.

Teď už stačí jenom vyplnit kontaktní informace adresáta a můžete přistoupit k poslednímu – méně oblíbenému – kroku.

Co mě ta sranda bude stát?

Částka se naštěstí nevyšplhala nijak vysoko a cena za poslání z jakéhokoli místa na světě je vždy celkem příznivá. Bavíme se o 29 korunách za jeden dopis, přičemž cena nijak nezávisí na případném zdražování cen České pošty, které nás v brzké době čeká, nebo na vzdálenosti, kterou musí pohled překonat na cestě za novým majitelem.

Pavel Kalčev, marketingový ředitel iGATE, také zmínil, že díky vybudovaným uzlům po Evropě a v Mexiku se dopis dostane na místo určení do 3 pracovních dní. Když stihnete pohled odeslat na servery aplikace Postisimo do dvou hodin odpoledne,  pracovníci České pošty si ho v 16 hodin odvezou.

Pohled totiž do tisku putuje okamžitě, jakmile za něj zaplatíte. Tak můžete učinit několika způsoby:

1. Postisimo kredit

Jestliže provedete krátkou registraci, během níž stačí pouze vyplnit přezdívku a email, můžete využívat nejsnadnějšího způsobu placení – strháváním z přednabitého kreditu. Ten si stačí dobít libovolnou částkou, ze které je potom strháváno po 29 korunách za jeden pohled.

(Další výhodou registrace je také možnost ukládání adres do adresáře.)

2. PayU

V případě, že se registrovat nechcete, i tak máte možnost pohled odeslat. Můžete to učinit zaplacením pomocí internetové služby PayU.

3. Vouchery

Máte také možnost si koupit vouchery s nabitou částkou na 3, 5 nebo 10 pohledů. Ty budou brzy dostupné u partnerů Postisimo (např. vybrané trafiky, hrady a zámky..)

4. Plánované SMS platby

Poslední možností, jak za odeslání pohledu zaplatit, budou brzy SMS platby, které jsou však zatím nefunkční. Datum jejich zprovoznění zatím není známé, ale určitě to nebude dlouho trvat.

Podívejte se na oficiální video aplikace Postisimo, které shrnuje její funkčnost:

logo-app Postisimo Developer Zdarma iOS
logo-app Postisimo: Skutečné Pohlednice iGATE s.r.o. Zdarma ANDROID

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Redaktor si nevyplnil profil

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat