Samsung a Apple chtějí přijít s 12palcovými tablety Spekulace

Samsung a Apple chtějí přijít s 12palcovými tablety [Spekulace]
2013-06-14T12:00:41+02:00
• 14. 6. 2013
3

Současným trendem mezi tablety jsou 7palcová zařízení, která výrazně zastínila své 10palcové protějšky. Je to logické, 7palcové tablety jsou komfortním a elegantním řešením. Mnoho z vás možná sáhlo po iPadu Mini či Nexusu 7. Obzvlášť  iPad Mini se natolik dobře prodává, že zastínila prodej svého většího bratříčka. Nyní se objevují spekulace o tom, že Apple plánuje na příští rok uvést 12,9palcovou verzi iPadu. Samsung nechce zůstat pozadu, a tak oznámil, že i on uvede svůj obří tablet, který by měl disponovat úhlopříčkou 12,2 palců.

ipad

Apple svým „přerostlým“ iPadem chce mířit na trh s ultrabooky a také do oblasti vzdělávání, kde by měl plnit funkci elektronických učebnic. Dle dodavatelských zdrojů již probíhají jednání s korejskými výrobci displejů, a tak se zdají být informace více, než pouhými spekulacemi, nicméně necháme se překvapit.

Samsung nechce zůstat za svým rivalem pozadu, a tak přišel s odpovědí v podobě tabletu, který by měl disponovat úhlopříčkou 12,2 palců a úhlopříčkou 2 560 x 1 600 pixelů. Díky funkci S-Pen bude možné tablet rovněž ovládat stylusem tak, jako je tomu zvykem u ostatních produktů z rodiny Galaxy Note. Displej tohoto tabletu by měl používat IGZO technologii, kterou má patentovanou společnost Sharp a která oproti standardně používaným technologiím přináší nižší spotřebu a rychlejší odezvy.

samsung_12

Jak jsem již zmiňoval, 7palcové tablety jsou především populární pro své kompaktní rozměry. Upřímně řečeno, 12,2palcový tablet má ke kompaktnosti a komfortním rozměrům opravdu daleko, lze ale očekávat, že jeho cena bude příznivější, než jsou současné ceny ultrabooků. Samsung ale bude s největší pravděpodobností nucen dodávat k tabletům i dokovací stanice s klávesnicí, aby byl tento produkt pro potencionální zákazníky zajímavý. V opačné případě se obávám, že by se jednalo jen o produkt, který by sice rozšířil portfolio produktů, ale nepřinesl by kromě velkých rozměrů nic, co by probudilo větší zájem zákazníků Příkladem může být popularita Asusu Transformer, který skvěle snoubí výhody tabletu a ultrabooku, díky možnosti propojení s klávesnicí.  O plánovaném „obřím“ od Samsungu zatím bohužel neznáme žádné bližší podrobnosti o specifikacích, ceně či termínu uvedení, a tak nezbývá než počkat s dalším hodnocením.

Zdroje: macrumors.com, androidheadlines.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

přečtu si nadpis a říkám si: „že by samsun spolupracoval s apple?“ trošku zavánějící nadpis..ale možná to tak bere jen můj mozek..

Přemysl Vaculík

VIP 14. 6. 2013, 15:05

To by tam místo „tablety“ bylo „displeji“ :)

to by moc nepomohlo…mě to nijak nevadí..jen podotýkám že mi to tak přijde..na nic si nestěžuji.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat