RemoteFlash: flashněte svůj android telefon přes Wi-Fi ROOT

RemoteFlash: flashněte svůj android telefon přes Wi-Fi [ROOT]
2013-06-14T09:45:34+02:00
• 14. 6. 2013
1

Pokud patříte mezi tzv. mobilní kutily a čas od času si svůj smartphone flashnete nějakou ROMkou, módem či jinými neoficiálními soubory, tak jste byli vždy nuceni soubor buď stáhnout a uložit do telefonu, nebo flash provést prostřednictvím telefonu připojeného přes USB kabel k počítači. Senior člen XDA Developers PrI91 přišel se zajímavým vylepšením, díky kterému můžete flashnout telefon s Androidem vzdáleně prostřednictvím Wi-Fi připojení. Stačí si táhnout dva soubory – jeden instalační pro PC a jeden .apk soubor pro instalaci do smartphonu.

android-wifi-files-630x667

Podmínkou pro to, aby se operace podařila, je to, aby byla všechna zařízení (počítač a smartphone) ve stejné síti. Dále musíte na počítač nainstalovat samostatnou Java aplikaci RemoteFlash PC a na smartphonu pak nainstalujete aplikaci RemoteFlash.apk. Rovněž je doporučené, abyste v telefonu používali recovery prostředí využívající OpenRecoveryScript – ideálně TWRP. Lze použít i CWM, nicméně zde se můžete setkat s problémy.

Screenshot_2013-06-13-14-46-03[1]

Javový klient spuštěný na PC proskenuje vaší síť, aby mohl vyhledat připojené zařízení s Androidem. Jakmile bude zařízení nalezeno, zrušte v aplikaci zaškrtnutí „wipe data/cache“ a poté klikněte na tlačítko „Go“. Následně vyberte soubor, kterým chcete flashnout telefon. FlashRemote je k dispozici na Google Play za příjemnou cenu 19,50 Kč. Osobně chci tento prográmek náležitě otestovat a se svými dojmy se poté podělím v některém z příštích článků.

logo-app RemoteFlash Prl91 0,99 US$ ANDROID

Zdroj: forum.xda-developers.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Stickler Stickleru

14. 6. 2013, 20:01

A k čemu to je dobrý si Flashnout mobil? O.o

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat