Rdio: hudební služba v ČR nabídne 20 milionů skladeb a příznivé ceny

Rdio: hudební služba v ČR nabídne 20 milionů skladeb a příznivé ceny
2013-06-14T08:49:45+02:00
• 14. 6. 2013
1

Do České republiky dorazila hudební služba Rdio, která nabídne databázi 20 milionů skladeb a velice zajímavou cenovou politiku. Asi nejeden z vás čeká na to, až do Česka dorazí Spotify, či Play Music, nicméně již nyní se spektrum podobných služeb rozrůstá a je rozhodně z čeho vybírat. Rdio pochází z dílny zakladatelů služeb Skype a Kazaa – Niklase Zennströma (Švédsko) a Januse Friise (Dánsko), kteří stojí kromě Rdia i za dalším projektem – Vdio, který nabízí streamování filmů a televizních show.

rdio_1

Pokud si budete chtít Rdio vyzkoušet, stačí si vytvořit účet, nebo se přihlásit prostřednictvím Facebooku. Po přihlášení získáte zkušební období na 14 dní, během kterého můžete Rdio neomezeně užívat. Získáte tak dostatečně dlouhé období na to, abyste si službu osahali a zjistili, zdali je pro vás tou pravou. Po uplynutí zkušební doby se Rdio přepne do free verze, která nabízí omezený poslech hudby/měsíc a je doplněna o reklamu. V opačném případě, budete-li chtít plný přístup, si musíte vybrat jeden ze dvou placených plánů. Podmínky jsou tedy hodně podobné například službě Deezer.

rdio_3

Ceny Rdio jsou pro českého uživatele velice příznivé. Za 90 Kč/měsíc získáte plán Rdio Web, který nabízí neomezený přístup k hudbě z vašeho počítače bez reklamy. Pokud si budete chtít kromě počítače hudbu vychutnat i na mobilním zařízení a budete chtít využívat i off-line přístup, zaplatíte 180 Kč/měsíc za plán Rdio Neomezeně. Ceny jsou uváděny v českých korunách. Co se způsobů úhrady předplatného týče, máte možnost úhrady prostřednictvím platební karty nebo účtu PayPal.

rdio_5

Kromě možnosti přehrávání hudby ve webovém prohlížeči a přes aplikace pro platformy Windows a Mac OS, je samozřejmě možné mít svou oblíbenou hudbu i ve svém mobilním zařízení. K tomu je určená aplikace, která je dostupná pro všechny běžné mobilní platformy, tedy iOS, Android, Windows Phone a BlackBerry. Webové rozhraní Rdio je kompletně lokalizované do českého jazyka, bohužel tomu tak už není u aplikace pro smartphony. Nicméně věřím, že se časem dočkáme lokalizace do češtiny i zde.

Screenshot_2013-06-14-08-04-12[1] Screenshot_2013-06-14-08-04-22[1] Screenshot_2013-06-14-08-06-05[1]

Podobně jako je tomu u Deezer, i Rdio nabízí možnost váš účet propojit se sociálními službami, a díky tomu sdílet s vašimi přáteli to, co se vám líbí – vaše playlisty, hudební knihovny, nebo to, co právě posloucháte. Na výběr máte kromě účtu Facebook také Twitter nebo Last.fm.

logo-app Rdio Rdio Zdarma ANDROID

[winphone]/rdio/aab4252d-a0e0-df11-a844-00237de2db9e[/winphone]

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Petr Wohlgemuth

14. 6. 2013, 17:17

Služba Rdio je zajimava, nicmenesi počkam na google play music. Mam rad ve vecech poradek a google mi pomalu ale jiste umoznuje mit vsechny veci na jednom miste. Nechci si zakladat 7 uctu na ruznych sluzbach. Ale je to pekne a zajimave :-)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat