Parrot AR.Drone – pro ovládání bude stačit mozek

Parrot AR.Drone – pro ovládání bude stačit mozek
2013-06-06T10:30:56+02:00
• 6. 6. 2013

Parrot AR.Drone je poněkud zajímavá hračka, která se uchytila mezi nadšenci podobných zařízení. Pokud si chcete jen tak zalétat, tak potřebujete smartphone nebo tablet, přes který budete ovládat toto malé vznášedlo. Ovšem nově asi nebudete potřebovat žádné chytré zařízení – nebo spíše budete požívat to nejlepší, co máte.

WideModern_BrainHelicopter_060413620x413

Na univerzitě Minnesotě se podařilo vytvořit poměrně unikátní systém, který je založen na EEG. To znamená, že pro ovládnutí AR.Drone vám budou stačit jen myšlenky. Vše je poměrně dobře vysvětleno na kratším videu, kde je jasně řečeno, že pokud budete chtít letět se zařízením třeba na pravou stranu, představíte si zatnutou pěst na pravé ruce. Podobných myšlenek na ovládání je více.

Jedná se o poměrně pěkný pokrok ve vývoji podobných technologií. Zajisté si budou moci najít uplatnění u lidí, kteří trpí nějakým postižením, ale my jsme se podívali trochu dál. Představte si situaci, kdy celý systém na interpretaci myšlenek pro ovládání budete moci zakomponovat do smartphonu. Ostatně již dnes mají dostatečný výkon, který nadále bude růst.

K tomu všemu si ještě domyslete Google Glass brýle. Získáváte tak prakticky poměrně zajímavý způsob ovládání a navíc vše potřebné uvidíte v brýlích od Googlu. Jakoby se pak z vás stal špión, který by se nemusel ani pohnout a přitom by ovládal myšlenkami pohybující se zařízení. Nejedná se o vzdálenou budoucnost, jelikož vše potřebné existuje již nyní. Chtěli byste takovou kombinaci zařízení? Nejeden špión by to zajisté ocenil.

Zdroj: slashgear.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat