Foxconn připravuje hodinky a zřejmě se přidá i Qualcomm

Foxconn připravuje hodinky a zřejmě se přidá i Qualcomm
2013-06-28T10:00:16+02:00
• 28. 6. 2013

Tento týden jsem se dočkali nových chytrých hodinek Smartwatch 2 od společnosti Sony, které jsou vodotěsné a přebírají design z Xperie Z. Výrobce si chce urvat co největší podíl trhu, než se přidají další konkurenti. Už i analytici předvídali, že se jedná o nadějný segment, kde by mohlo jít o miliardové příjmy, což již není zanedbatelné.

E626TB03H_2013資料照片_copy1

V tuto chvíli máme více méně potvrzenou účast od Samsungu, ale zřejmě se přidá Apple, Google a Microsoft. Kromě těchto významných hráčů přibudou další. Jednou takovou společností má být i Foxconn, která doposud stála spíše na pozadí a jen vyráběla zařízení pro ostatní. V tuto chvíli mělo dojít na demonstraci chytrých hodinek před vedením firmy. Již nyní se objevují informace, že jsou připraveny pro spárování se zařízeními iOS. Budou moci sledovat vitální hodnoty uživatele, ale nebude chybět zobrazování informací nebo ovládání smartphonu. Prozatím si musíme počkat na oficiální uvedení, ale zřejmě se můžeme těšit na pokročilejší funkce a jiný design.

Další firmou, která se chce v tomto byznysu začít angažovat, je Qualcomm. Bohužel v tomto případě máme ještě méně informací a vše vychází ze spekulací od @evleaks. Údajný název má být Qualmcomm Zola a hodinky jako takové by mohly nabídnout zřejmě pokročilejší technologie, které hlavně uvidíme v samotném displeji. Výrobce totiž stojí za vývojem a výrobou zobrazovacích panelů Mirasol, které se mohou pochlubit nízkou spotřebou, ale nabídnou barevný obraz oproti běžnému e-inku. Zřejmě s tím bude spojena i delší výdrž ne jedno nabití.

Prozatím se nám ukazují nejnovější náznaky společností, které chtějí vstoupit do nového segmentu chytrých zařízení, ale mezitím si Sony a menší firmy ukusují čím dál větší podíly trhu. Bude hodně záležet na marketingu, přičemž se nevyhneme i cenové válce. Otázka je, jestli se najde dostatek zákazníků pro tolik produktů.

Zdroje: wantchinatimes.com, androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat