Windows Phone Surface N – koncept mobilu z budoucnosti video

Windows Phone Surface N – koncept mobilu z budoucnosti [video]
2013-05-06T09:34:41+02:00
• 6. 5. 2013
1

Designéři se občas zaměří na vytváření natolik dokonalých konceptů, že se mnohdy lehce zamění za skutečný model. Tentokrát zde nebudeme ukazovat nějaký vtípek nebo podvrh. Podíváme se na koncept mobilního telefonu se systémem Windows Phone, který nese označení Surface N. Pochází ze studia IDEA mediaworks, které jen ukazuje svou představu dokonalého zařízení.

Windows Phone Surface-N - YouTube

Celý koncept se zaměřil na minimalistické pojetí, kde nenajdeme příliš vyčnívající prvky. Jednoduchý ale hranatý design možná potěší, ale pokud se podíváme na ovládací prvky, tak je najdeme na spodní straně ve velikosti, kterou bychom i přehlédli. Hlavní dominantou této představy je samozřejmě displej, který ovšem ještě nějakou dobu nebude možné vyrobit.

Dle představ studia zde bude obsažen průhledný displej s rozlišením 4K, který bude chráněn sklem Gorrila Glass. Nejedná se o nereálnou technologii, ale současné průhledné displeje ještě nejsou na úrovni, která by vyhovovala zákazníkům. Ovšem v tomto ohledu zde zapojili technologii, kterou zatím nikdo neviděl v tak malém zařízení. Jedná se o holografické zobrazení nad samotným mobilem.

O focení by se měl postarat Lytro foťák, který zaujme možností zaostření fotografie až po vyfocení snímku. Ani zde se nejedná o nereálnou záležitost, jelikož Nokia momentálně investovala do podobné technologie, která by se měla objevit na konci tohoto roku u některého modelu. Dalo by se i předpokládat, že k uvedení dojde na dalším veletrhu MWC.

Designéři se také zaměřili i na samotný systém, kde udělali několik úprav, ale vše zůstalo u známého vzhledu prostředí systému Windows Phone. Nyní se již podívejte na video, které vytvořili k tomuto konceptu.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat