Acer Iconia B1 druhé generace za 129 eur

Acer Iconia B1 druhé generace za 129 eur
2013-05-06T09:00:31+02:00
• 6. 5. 2013

Acer v minulém týdnu představil novinku v podobě tabletu Iconia A1, který hlavně zaujme 7,9palcovým displejem. Ovšem došlo i na modernizaci staršího modelu Acer Iconia B1, který se u nás prodává za necelých 3 500 Kč. Nová verze ponese označení B1-710 (WiFi) nebo B1-711 (3G). Pokud očekáváte, že se výrobce zaměřil na displej, zklameme vás. Opět zde najdeme stejný 7palcový panel s rozlišením  1024 x 600 pixelů, ale v ostatních parametrech můžeme vidět vylepšení.

Acer-Iconia-B11

První za zmínku stojí samotný procesor, jelikož tentokrát zde najdeme čtyřjádrový model od MediaTeku oproti dvoujádrové variantě u původního modelu. Samotná velikost RAM byla navýšena na 1 GB, což je sice dobrá zpráva, ale spíše se mohlo zainvestovat do 2 GB. Interní úložiště bude opět ve velikostech 8 GB nebo 16 GB, přičemž opět najdeme možnost rozšíření o microSD karty. Systém Android by měl být v době prodeje ve verzi 4.2 Jelly Bean. Kapacita baterie poskočila na 3250 mAh. Na přední straně najdeme 0,3MPx kamerku pro videohovory, ale zadní foťák již není obsažen. Z tohoto pohledu se dá tento model do jisté míry porovnat s Nexusem 7.

Acer opět vsadil na nízkou cenovku a základní varianta s 8GB interním úložištěm a s WiFi vás přijde na 129 eur, což je v přepočtu přibližně 3 300 Kč. Pokud se rozhodnete zainvestovat do nejvybavenější verze s 16 GB a 3G, budete si muset nachystat 5 300 Kč.

Zdroje: androidauthority.com, tabletowo.pl

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat