Pro Galaxy S 4 nebude CyanogenMod (aktualizováno)

Pro Galaxy S 4 nebude CyanogenMod (aktualizováno)
2013-05-01T22:01:20+02:00
• 1. 5. 2013

Aktualizováno 1.5.

Steve Kondik je zakladatelem CyanogenModu a nyní dal jasné najevo, že podpora pro Samsung Galaxy S4 bude. Vše sdělil jednoduchým komentářem a snímkem obrazovky modelu SGH-M919. Jedná se o variantu SGS4 pro T-Mobile. Díky této malé zprávě zde máme potvrzení, že se mohou majitelé tohoto top modelu těšit na upravený systém Android.

Screenshot_1970-01-02-00-03-12

Původní článek

Pokud se podíváme zpětně na minulý rok, můžeme si všimnout horlivé aktivity vývojářů kolem komunitních ROM Androidu. Dokonce jsme se dočkali rootu ještě před oficiálním startem prodeje některých smartphonů. Bohužel v tuto chvíli se začínají objevovat informace, že pro nejnovější Samsung Galaxy S 4 se nebude vyvíjet CyanogenMod.

b277a899-b39f-4a9d-9120-9d3dcbae39f8

Nejedná se o nepodložené informace. Přímo samotní členové skupiny TeamHacksung, kteří stojí za vývojem komunitní ROM, se nechali slyšet, že odmítají vyvíjet pro nejnovější top model. Jedním z důvodů má být dvojí verze SGS 4, která bude k dispozici s procesory Qualcomm a Exynos. Hlavní problém má být právě u SoC od Samsungu, ale zřejmě se zde nacházejí další komplikace.

V tuto chvíli tedy se nezapojí do vývoje Codeworkx, Entropy512, Xplodwild a nakonec Gokhan Moral, který uvedl, že na SGS 4 vůbec nemá čas a ani jej nevlastní. Rázem se zdvihla nevůle ze strany uživatelů, ale s tím se dalo počítat. Ve včerejších pozdních hodinách se k celé situaci oficiálně vyjádřil tým CyanogenMod, který se k celé situaci staví poněkud shovívavěji.

25788f0e-a855-4057-8af6-5a28a6faf24d

Dle jejich slov nikdy nebylo předčasně tvrzeno, že nějaký smartphone nebude oficiálně podporován u jejich verze Androidu.  Pokud by se tak mělo stát, tak se uživatelé dozví špatnou informaci na jednom z oficiálních kanálů na sociální síti. Navíc vzkazují fanouškům, že by neměli brát výkřiky jednotlivých vývojářů v nějakých vláknech ve fóru zcela vážně. Proto vzkazují, že si majitelé SGS 4 počkat.

Zdroj: androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat