Nyní oficiálně – Nokia Asha 501

Nyní oficiálně – Nokia Asha 501
2013-05-09T16:26:23+02:00
• 9. 5. 2013

Nový low-end od Nokie byl spatřen skoro už před měsícem. Tentokrát ho Nokia už oficiálně představila a zanedlouho se začne prodávat. Telefon se má zaměřit hlavně na rozvíjející se mobilní trhy. Je to jasné z jednoho prostého důvodu. Nokia Asha 510 nedisponuje 3G modulem a tak se uživatel bude muset spokojit pouze s 2G sítěmi.

Nokia Asha 501 je vlastně prvním členem celé nové řady telefonů Asha. Ve skutečnosti, tato nová rodina Asha má být postavena na technologii od společnosti Smarterphone, kterou Nokia koupila v loňském roce. S Ashou 501 Nokia představuje vylepšené uživatelské rozhraní, které je rozděleno do dvou částí. Jedna z nich je tradiční ikonové menu a druhá je Fastlane. Fastlane si představte jako seznam funkcí, které se nejčastěji používají. Například poskytuje rychlý přístup k oblíbeným kontaktům, k sociálním sítím a k často používaným aplikacím.

Nové Ashy ale obsahují také prohlížeč Xpress, který zkomprimuje data až o 90%. Nechybí předinstalované aplikace Facebook a Twitter. Aby toho nebylo málo, Asha 501 (nevíme jak ostatní) dostala zdarma přístup k 40 hrám přímo od EA.

Nokia Asha 501 - pic2

Hardwarové specifikace nejsou vůbec oslňující, ale jak už jsem psal na začátku, jedná se o low-end, který je připravován hlavně pro rozvíjející se trhy. Nokia Asha 501 nabídne 3palcový dotykový LCD displej s rozlišením 240×320 pixelů. Pro focení bude muset postačit foťák s 3.2 MPx. Ten dokáže fotit, natáčet videa s malým rozlišením, ale hlavně vedle čočky fotoaparátu nenajdete blesk.

V základní výbavě nechybí Wi-Fi, Bluetooth a FM rádio. Díky 1200mAh baterii telefon nabízí až 17 hodin hovoru nebo 56 hodin přehrávání hudby na jedno nabití. Interní paměť je velmi omezená, ale ta se bude dát rozšířit pomocí microSD karty. Hned v základním balení dostanete tuto kartu o velikosti 4 GB. Telefon sám o sobě má tloušťku 12,1 mm a váží 98 gramů.

S těmito parametry tato novinka neohromí. Každý, kdo někdy položil ruce na moderní smartphone, se na Nokii Asha 501 zřejmě ani nepodívá. Pokud však patříte mezi ty, co by ji chtěli dostat do svých ruk, tak očekávejte telefon již velmi brzy. K dispozici bude v mnoha barvách – černá, bílá, zelená, žlutá, červená a azurová. Cena je stanovena na 99 dolarů. 

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zaměstnán v IT oboru v Praze. Zajímám se o svět moderní techniky. Vlastním a jako primární telefon používám Ulefone Power, ke kterému používám tablet Apple iPad Air 2. Dříve zastánce Androidu, nyní se chystám na přechod na systém iOS.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat