Hisense Sero 7 Pro – vylepšený Nexus 7

Hisense Sero 7 Pro – vylepšený Nexus 7
2013-05-20T06:34:55+02:00
• 20. 5. 2013

Nexus 7 se stal vzorem pro mnohé firmy, které začaly produkovat levnější 7palcové tablety. Ovšem referenční tablet od Googlu má nespornou výhodu v aktualizacích systému přímo od Googlu, ale na druhou stranu mu schází některé specifikace, které ho znevýhodňují. V tuto chvíli se na trh chystá novinka nesoucí název Hisense Sero 7 Pro, jenž si vzala za vzor právě Nexus 7. Ovšem v tomto případě zde najdete požadované specifikace za poměrně nízkou cenu.

Screen-Shot-2013-05-19-at-11.14.38-AM-580x364

Konkrétně u Hisense Sero 7 Pro najdete 7palcový displej s rozlišením 1280 x 800 a jedná se o IPS panel. Výkon je dodáván Tegrou 3 s taktem 1.3 GHz, což má i Nexus 7. Velikost RAM je 1 GB a interní úložiště pouze 8 GB, ale v tomto případě je zde slot na microSD karty. Navíc v oblasti portů se nachází výstup mini-HDMI. Na zadní straně je 5MPx kamera s LED diodou pro přisvětlení a nad displejem se nachází 2MPx kamerka pro videohovory. V tuto chvíli máme informace pouze o WiFi verzi, které samozřejmě neschází podpora Bluetooth a GPS. Navíc je zde obsažena i technologie NFC. Kapacita baterie se zastavila na 4000 mAh. Systém Android je ve verzi 4.2.1 Jelly Bean a nechybí oficiální podpora obchodu Play.

Power-and-Volume-Buttons
Side-With-Ports

Prozatím se jedná o celkem dobré specifikace, ale možná si řeknete, že něco podobného půjde velmi těžko sehnat mimo území Číny. Ovšem společnost Hisense zřejmě hodlá dodávat tento tablet i na území USA a ačkoliv nemáme informace o dostupnosti v jiných zemích, je zde možnost, že se nakonec dostane i do Evropy. Cena tohoto základního modelu je stanovena na 149 dolarů, což je již lákavá nabídka za značně vylepšený Nexus 7. V tuto chvíli ale není známa oficiální dostupnost, takže si budeme muset počkat. Jakmile získáme další informace, aktualizujeme článek.

1-Specs

Zdroj: slashgear.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat