Samsung plánuje flexibilní displeje do tabletů

Samsung plánuje flexibilní displeje do tabletů
2013-05-20T06:52:37+02:00
• 20. 5. 2013

Na veletrhu CES 2013 se korejský výrobce pochlubil prvními prototypy zařízení s flexibilními displeji. Dokonce jsme mohli vidět první funkční smartphone, jehož displej byl značně zakřiven, což dává možnosti například pro zobrazování notifikací a jiných zpráv. Samsung uvedl, že na první ohebný mobil si budeme muset počkat, jelikož se jedná o značně komplikovanou technologii, ale nastínil, že v blízké budoucnosti se objeví první prototypy. Nyní ale tato společnost získala patent na atypický tablet.

Pokud chcete používat tablet jako běžný notebook, potřebujete nějakou dokovací základu nebo příslušenství v podobě skládacího obalu, který podepře vaše zařízení. V obou případech se jedná o něco navíc, co budete muset sebou nosit. Samozřejmě jsou na trhu modely, které v sobě obsahují stojánek nebo rovnou klávesnici se složitějším mechanismem. V obou případech ale dochází k nárůstu rozměrů a hmotnosti. V novém patentu Samsung ukazuje, že flexibilní displeje se dají využít i pro ohnutí, skoro přelomení, zařízení. Tím získáte stabilní zařízení spíše v podobě All-In-One počítače. Nejlépe vše pochopíte z nákresů z patentu.

6a0168e68320b0970c017eeb2bd9dd970d-800wiKonkrétně se patent jmenuje Tablet PC, což by mohlo naznačovat, že se někdy v budoucnu může objevit s jakýmkoliv operačním systémem. Jedná se o poměrně jednoduchou konstrukci, která by mohla zachovat nízké rozměry a váhu zařízení. Samozřejmě si nemůžeme být jisti, že konkrétně tento tablet bude někdy vyroben, jelikož se jedná zatím jen o patent.

Zdroj: patentbolt.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat