Google I/O 2013 – spekulace na poslední chvíli

Google I/O 2013 – spekulace na poslední chvíli
2013-05-15T06:59:01+02:00
• 15. 5. 2013

Sundar Pichai v současnosti má na starost systém Android, ale také se stará o Chrome. Letos jej poprvé uvidíme na konferenci Google I/O 2013, kde nám zřejmě představí novinky z obou oblastí. Bohužel asi zklamal nejednoho fanouška, když poskytl rozhovor, v kterém se vyjádřil, že letošní konference nebude o nových produktech nebo o novém systému. Zaměří se hlavně na vývojáře. Ovšem jsou zde oblasti, o kterých nemluvil. Proto se otevírají nové spekulace a o jedné slyšíme prvně až dnes.

google-io-2013

Hudební služba od Googlu

Samozřejmě vše musíme brát s vysokou dávkou nedůvěry, ale proč to nezmínit. Odpovědi budeme sice znát za pár hodin, ale aspoň se tak můžeme připravit na případné překvapení. Jako první a asi nejvýznamnější spekulace se týká nové hudební služby, která by mohla připomínat Spotify. Google by měl dle informací na konferenci představit tuto novinky, přičemž se akce zúčastní zástupci společností Universal Music Group a Sony Music Entertainment. Údajně měly být podepsány dohody, které umožní vznik nové služby. O něčem takovém se mluvilo již dříve, ale nyní se má jednat o zaručenou zprávu, ale raději berme tyto informace s rezervou. Například Apple by měl uvést taktéž něco podobného, ale tímto krokem by Google předstihl svého konkurenta. V poslední chvíli se dokonce objevily informace, že by nová hudební služba nemusela být zdarma. Zřejmě by zde byl nějaký měsíční poplatek.

Vylepšený Nexus 4

Když byl uveden poslední model smartphonu nesoucí označení Nexus, mnozí se divili, proč vlastně nepodporuje LTE sítě. Vzápětí se objevil způsob, jak zprovoznit LTE modul v mobilu, ale ne dlouho na to aktualizace systému tuto možnost zablokovala napořád. Nějakou dobu se spekuluje o tom, že bychom na konferenci mohli vidět vylepšenou variantu Nexusu 4, která by podporovala LTE sítě. Kromě toho by měl mít novější model interní paměť o velikosti 32 GB. Zatím nemáme ani jeden důkaz, ale na druhou stranu se již včera objevila bílá verze Nexusu 4. Dokonce máme k dispozici samotné videa, na kterém je novinka zachycena.

Samsung Galaxy S4 Google Edition

Máme tu poslední a asi nejbláznivější spekulaci, která se objevila opravdu až dnes. Údajně Samsung chce představit na Google I/O 2013 nejnovější variantu svého top modelu, ale navíc ponese označení Google Edition. To by mělo znamenat, že zde nalezneme Android v jeho čisté podobě. Dokonce by měl mít nejaktuálnější verzi systému. Dá se tomu těžce věřit, ale má se jednat o společné dítě firem Google a Samsung, přičemž neponese označení Nexus. Mělo by se jednat o smartphone, který se nebude lišit od běžné verze s úpravami systému. Důvodem vzniku má být vyšší zájem o smartphony s neupraveným Androidem.

5-15-2013-06-10-03

Ilustrativní obrázek

Bohužel si touto spekulací nemůžeme být jisti. Jednalo by se o pořádný krok stranou od Samsungu, který si přímo potrpí na své nadstavbě TouchWiz.

Zdroje: theverge.com, pocket-lint.com, unwiredview.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat