Facebook Home a HTC First – Kompletní souhrn informací a nové plány do budoucna

Facebook Home a HTC First – Kompletní souhrn informací a nové plány do budoucna
2013-05-25T12:51:45+02:00
• 25. 5. 2013

Od představení telefonu HTC First a launcheru Facebook Home neuběhly ani dva měsíce a Facebook už se za tuto krátkou dobu setkal s několika problémy. V tomto článku si shrneme, jak úspěšný byl zatím Facebook Home a co ho čeká v budoucnu. Zapomenout také nesmíme na nový telefon HTC First, který se za dobu svého prodeje setkal již s několika neúspěchy.

facebook_home

Spolupráce Facebooku a HTC byla odhalena na společné konferenci, kde byl představen dlouho očekávaný telefon HTC First s launcherem Facebook Home. Všechny informace o konferenci jsou k dispozici v původním článku: Facebook představil launcher a HTC uvedlo mobil First.

Facebook Home

Facebook Home

Když byl 12. dubna launcher Facebook Home zpřístupněn v Google Play, strhl se okolo této situace velký poprask. Nejen že byl prvně zpřístupněn jen pro některé vybrané státy, ale také si ho mohli oficiálně nainstalovat jen uživatelé s top modely HTC a Samsungu. Možná právě proto bylo hodnocení po dvou dnech pouhých 2,4/5 bodů, dá se však počítat i s recenzemi uživatelů, kteří Facebooku příliš neholdují a malé hodnocení udávali schválně. V původním článku je kromě podrobnějších informací k vidění také reklama, ve které si zahrál sám Mark Zuckerberg: Facebook Home – propadák roku za pouhé dva dny?

Představení launcheru Facebook Home na videu:

Pro Českou republiku byl Facebook Home přístupný až o 5 dní později, oficiálně si ho však mohli stále stáhnout pouze uživatelé s top telefony značky HTC a Samsung. Na Internet ale unikly instalační balíčky, launcher Home si tak mohl vyzkoušet neoficiálně opravdu každý. Pokud jste Home dosud nevyzkoušeli a máte nepodporovaný telefon, zavítejte do článku, kde jsou k dispozici odkazy ke stažení: Facebook Home je dostupný i pro ČR.  Pokud ale vlastníte HTC či Samsung s čtyřjádrovým procesorem, můžete stahovat přes Google Play. Všechny funkce launcheru Facebook Home jsou pěkně znázorněny na oficiálních stránkách: Facebook Home.

logo-app Home Facebook Zdarma ANDROID

HTC First

htc-first-f1-1

Společně s launcherem Facebook Home byl do prodeje uveden telefon HTC First, který byl exkluzivně k dostání pouze u amerického operátora AT&T za 99 dolarů při podpisu smlouvy na dva roky. Facebook asi nečekal o svůj telefon takový nezájem, HTC First se totiž prodával tak bídně, že cena musela být snížena na pouhý dolar. Podle posledních informací je zřejmé, že AT&T kvůli malé prodejnosti musel všechny své zásoby telefonu HTC First vrátit společnosti HTC a prodej tak definitivně ukončil, o čemž jste se mohli dozvědět v tomto článku: HTC First – obrovský neúspěch na obzoru?

Představení telefonu HTC First na videu:

Je také docela překvapující, že se telefon HTC First neprodával, i přestože obsahoval čistý Android ve verzi 4.1 Jelly Bean. Za nízkou cenu by si tak mohli pořídit všichni odpůrci Facebooku nebo vyznavači čistého Androidu skvělý telefon, jelikož launcher Facebook Home se dal deaktivovat, jak jsme vás informovali v článku: HTC First – po dlouhé době mobil s čistým Androidem. I přes tuto skutečnost se však HTC First nestal oblíbeným.

Budoucnost launcheru Facebook Home

Jelikož Facebook není spokojený s nízkým hodnocením svého launcheru Home a mizernými prodeji telefonu HTC First, je celkem logické, že se budou dít velké změny. První změna se týká pouze Velké Británie, kde byl původně naplánován prodej HTC First na léto. Facebook se domluvil s místními operátory EE a Orange, aby byla distribuce mobilu First pozdržena. Zřejmě si tak nepřeje, aby se opakovala situace podobná té v USA.

Hlavním cílem vývojářů z Facebooku je proto optimalizovat a přidat nové funkce do launcheru Home, chtějí tak vyhovět mnoho uživatelům, kteří podle vyjádření Facebooku pro web The Verge posílají velmi hodnotnou zpětnou vazbu. Dalším cílem je také přidat podporu pro více zařízení, což je velmi logické, ne každý přece vlastní top telefon. Je tedy pravděpodobné, že nejdříve koncem léta bychom se mohli dočkat invaze telefonů HTC First na evropský trh. Uvidíme, jak se tedy Facebook s touto situací vypořádá a jestli vylepší svůj launcher natolik, aby o něj jevilo zájem více lidí. V současné době už Facebook Home sklidil téměř 10 000 negativních hodnocení, současné průměrné hodnocení je pouze 2,3/5.

Zdroj: theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Martin Šindler

Technologický nadšenec, který si rád hraje se vším, co má displej. Na Dotekománii píše především o aplikacích pro Android a Windows Phone, které ho nějakým způsobem dokážou zaujmout. Občas nějakou tu aplikaci rovněž přeloží do češtiny.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat