Jailbreak tipy: Lockscreen

Jailbreak tipy: Lockscreen
2013-05-28T08:53:39+02:00
• 25. 5. 2013

Dnes se v pokračování nového seriálu Jailbreak tipy, jak jsem minulý týden sliboval, zaměříme na lockscreen – uzamčenou obrazovku. Ta se dá pomocí některých utilit kompletně vzhledově předělat, my se však podíváme, jak ji mírně vylepšit, přidat funkcionalitu a přitom zachovat vzhled současného iOS.

JB-TIPY3
UNFOLD

Tato úprava vám změní animaci odemknutí na takovou roletkovou. Unfold nabízí poměrně široké možnosti nastavení, můžete si nastavit počet ohybů, dále, co bude napsáno místo „odemknout“, a můžete odhrnovat roletky i vertikálně. Takováto dobrá úprava je bezplatná a hledejte ji v Cydii pod jejím názvem.

obrázek 3 obrázek 4

PLUCK

Pluck se může zdát, že je jen jako taková blbinka, ale mně se toto vylepšení parádně líbí a ulehčilo mi trochu život. Přidá totiž na lockscreen tlačítko pro přímý přístup k seznamu vaší hudby bez jakéhokoliv odemykání. Vše funguje naprosto bez problému a potěší skutečnost, že Pluck je zdarma.

obrázek 1 obrázek 2

AXIS

Utilita s názvem Axis je opravdu velmi povedená, umožňuje přímo z uzamčené obrazovku spouštět několik přednastavených aplikací, které si navolíte v nastavení. Jelikož je to poměrně složité popsat, přikládám zde video. Za tuto úpravu zaplatíte na Cydii 1,99 dolaru, což ještě není zas tak vysoká cena.

Možná se divíte, proč jsem nezahrnul nějakou utilitu na přepínače na lockscreenu. Bylo to proto, že si myslím, že jsou tam zbytečné. Když už chci například zapnout WiFi, telefon odemknu a vysunu notifikační lištu a stejně ho potom většinou používám dál. Příští týden se podíváme na hlasové asistentky a ukážeme si tentokrát,  jak nainstalovat Siri do starších iPhonů.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat