Android opět posílil svou pozici na trhu s tablety

Android opět posílil svou pozici na trhu s tablety
2013-05-03T11:23:33+02:00
• 3. 5. 2013

Nejen na poli prodeje smartphonů, ale i mezi tablety kraluje operační systém Android. Je to prosté, tato platforma má podporu mezi velikým počtem výrobců a nabízí se na zařízeních, která přinášejí dobrou cenovou dostupnost.

tablet-market-share

Podle výsledků analytické společnosti IDC bylo za první čtvrtletí dodáno 27,8 milionů zařízení s Androidem. Jedná se o nárůst o 247,5 % oproti stejnému období v loňském roce. Podíl na trh vzrostl z loňských 39,4 % na 56,5 %. Na druhé příčce se umístila společnost Apple, která v Q12013 dodala 19,5 milionů tabletů iPad a zaznamenala 65,3% růst ve srovnání s výsledky v Q12012.

Hluboko za těmito dvěma titány se pak umístila platforma Windows. Microsoft dodal v prvním čtvrtletí 2013 1,6 milionů tabletů a tyto výsledky poukazují na to, že se tento systém zatím netěší masivnějšímu zájmu uživatelů. Celkově je dle výsledků patrné, že trh s tablety mohutně roste, což dokazuje nárůst o 142,4 % ve srovnání se stejným obdobím v roce 2012.

Zdroj: intomobile.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat