Windows tablety – 7.5 % trhu v Q1 2013

Windows tablety – 7.5 % trhu v Q1 2013
2013-04-29T08:30:49+02:00
• 29. 4. 2013

Společnosti se málokdy chlubí přesnými počty prodaných nebo dodaných tabletů, byť jsou zde výjimky. Některé firmy se raději nechlubí, jelikož by to ukázalo, jak moc jsou slabé prodeje zařízení s jejich systémem. Například Apple své zprávy vydává poměrně pravidelně, byť nejsou příliš podrobné. Proto je zajímavější podívat se na čísla společnosti Microsoft, která se snaží již delší dobu prosadit se v mobilním sektoru.

Best_tablets

V tuto chvíli máme zatím čísla od analytické společnosti Strategy Analytics , která uvedla přibližný stav a rozdíl mezi prvním kvartálem minulého a letošního roku.

Windows-Q1-2013-Marketshare

 

Z této přehledné tabulky můžeme jednoznačně vidět, že se Applu opět dařilo, což není nijak překvapující. Konkrétně bylo dodáno 19.5 miliónů zařízení v tomto roce za Q1. Android si také polepšil, ale nejvíce nás zajímají čísla Microsoftu. Zde Strategy Analytics uvádějí, že bylo dodáno asi 3 milióny kusů tabletů s Windows, ale není již rozděleno, jestli se jednalo o Windows 8 nebo Windows RT.

Pokud se podíváme na druhou část tabulky, můžeme vidět, že si Windows tablety polepšily na 7.5 % trhu za Q1 2013, což je rozhodně zajímavý výsledek, který můžeme brát relativně jako kladnou zprávu pro Microsoft. Na druhou stranu zde můžeme porovnat stav Androidu a iOS, kde dochází k vyrovnávání. Je nutné připomenout, že na straně Applu zde máme jen omezený počet zařízení, ale u Androidu spíše sledujeme záplavu modelů od nejrůznějších výrobců.

Zdroj: bloomberg.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat