Nový systém Smartisan OS představen v Číně

Nový systém Smartisan OS představen v Číně
2013-04-02T11:00:25+02:00
• 2. 4. 2013

V Číně došlo k představení Smartisan OS, který je založen na Androidu, ale přináší nové prvky na tamější trh. Pokud byste čekali další povedenou kopii jiného systému, tak byste se načekali. Tentokrát došlo k vytvoření něčeho zcela nového, ale jelikož se jedná zvětší části o Android, tak je vám asi jasné, že novinky se týkají převážně vzhledu a způsobu ovládání.

smartisan-os-humanization-2

 

Celé uvedení mělo více jak 3 hodiny, což by se dalo považovat za hotový maraton. Došlo i na celkem zajímavé momenty, kdy se dokonce zmiňovala nechutná a nezdravá touha čínských firem po kopírování systému iOS. Do dnes můžeme vidět stále větší míru podobnosti, ale Smartisan OS chce jít jinou cestou.

smartisan-vs-all

Ačkoliv se jedná o modifikovanou verzi Androidu, tak aplikace zřejmě budou kompatibilní. Právě na ně se zaměřili tvůrci a podle studie, každý uživatel používá  a spouští denně 12 z nich na svém smartphonu. Proto došlo k úplnému přepracování, ale také k zjednodušení prostředí. Jak můžete vidět na fotografiích, Smartisan má jednoduché maticové rozložení.

smartisan-os-launcher-1364493885

Samozřejmě je v tomto novém systému více novinek, ale zde bude záležet na tom, jestli se výrobci odhodlají k používání něčeho, co nevypadá jako iOS. Na druhou stranu se dá tato novinka chápat, jako cesta k nalezení vlastní identity a designu ve světě smartphonů. V posledních dvou letech je vidět, že se Čína nezaměřuje jen na kopírování, ale dokáže vytvořit unikátní vzhled systému nebo smartphonu.

Zdroj: engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat