Nokia zřejmě testuje 4jádrový model EOS

Nokia zřejmě testuje 4jádrový model EOS
2013-04-16T12:34:37+02:00
• 16. 4. 2013

Nokia zajisté připravuje nové modely pro tento rok, které by se měly představit spíše na vánoční trhy, tudíž si budeme muset ještě nějakou dobu počkat na oficiální uvedení. Ovšem již nějakou dobu se spekuluje o modelu EOS, o kterém jsme již psali v souvislosti s foťákem na zadní straně. Ten by měl být podobný modelu 808 PureView. Zatím se přesně neví, jestli se Nokia rozhodne pro 41MPx nebo zvolí jen poloviční velikost. I tak by se mělo jednat o smartphone s jedním z nejlepších foťáků na trhu.

808PureViewCamera

Na základě informací od zdroje, který měl testovat dva modely EOS, se dozvídáme, že finský výrobce neexperimentuje jen se schopnostmi fotit. Konkrétně se mělo jednat o test dvou identických modelů, které mají displeje s AMOLED technologií s rozlišením 720 p. Jejich výrazný rozdíl má být ve výkonu. Jeden model má mít ve výbavě dvoujádrový procesor od Qualcommu, ale druhá varianta má mít 4jádrový Snapdragon 800, který ovšem není v nabídce ani jednoho výrobce.

To samozřejmě nevyvrací možnost testování. Tyto informace se mírně potvrzují ze zprávy, že nová verze systému Windows Phone 8 má podporovat novější procesory od Qualcommu, kam zajisté zapadá i Snapdragon 800. S takovou výbavou by mohla Nokia EOS být schopna natáčet videa v rozlišení 2k nebo 4k, ale to ještě neznamená, že bude takovou možností vybavena již v základu. Jedná se jen o teoretické možnosti takové hardwarové výbavy.

Zdroj: mynokiablog.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat