PureView se vrátí s Windows Phone

PureView se vrátí s Windows Phone
2013-01-24T10:40:24+02:00
• 24. 1. 2013
2

Již na začátku tohoto měsíce jsme zachytili první informace o nadcházejících modelech společnosti Nokia. Hlavní změna se týkala především konstrukce, kde již nebude použit polykarbonát. S největší pravděpodobností se finský výrobce pustí do kovových mobilů. Nyní se objevují další střípky, které napovídají, že se vrátí technologie PureView. Ta byla zatím použita pouze u modelu Nokia 808 PureView, jenž měl ve výbavě systém Symbian.

V tuto chvíli Nokia tvrdí, že PureView není jen o megapixelech. Má se jednat o komplexní řešení, kde je zapojen z větší části software. To se například týká i modelu Lumia 920. Na druhou stranu se výrobce asi nezřekl dalšího smartphonu s pořádným foťákem. Již před nějakou dobou jsme se dozvěděli z českého zastoupení Nokie, že by se mohl objevit model se systémem Windows Phone a technologií PureView, který bude disponovat větší dávkou megapixelů. Nyní web The Verge uvádí, že kódové označení takového mobilu je Nokia EOS se systémem Windows Phone 8.

S největší pravděpodobností se můžeme těšit na 38MPx kameru zasazenou do hliníkového těla. Bude se jednat o nejvyšší top model, čemuž by měla samozřejmě odpovídat i cenovka. Dokonce se zde zmiňuje, že neponese design současných modelů a finský výrobce představí neokoukaný vzhled, ze kterého by mohly vycházet i nižší modely. Prozatím nemáme více informací, ale k uvedení novinky by mělo dojít v první polovině letošního roku.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

A samozřejmě 4,7″ displej…!!! :/ Ikdyby mobil s PureView a WP8/9 stál 18 000 tak je mi to jedno, hlavně aby displej nepřesáhl 4,3″. A to už i tak dost ustupuji, před rokem jsem to stejné psal s max4″ displejem :D

Přemysl Vaculík

VIP 24. 1. 2013, 11:28

To by mi ani nevadilo. Na Galaxy Nexus jsem si zvykl rychle, byť jsem byl spokojený s SGS 1. Mý hranice je právě 4,7″. Aspoň při současné konstrukci a designu. 

Jinak jsem spíš zvědavý na samotný design. 

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat