iRadio se má představit v létě

iRadio se má představit v létě
2013-04-01T11:02:47+02:00
• 1. 4. 2013

Již nějakou dobu se spekuluje o nové službě od společnosti Apple, ale zatím jsme měli jen střípky a náznaky, které nijak nebyly přesvědčivé. Bohužel ani tentokrát nemáme jednoznačný důkaz, byť se původně odhadovalo, že nová streamovací služba má být představena na konci roku 2012.

apple-iradio-pandora-2013

Původně se myslelo, že nepředstavení „iRadia“ bylo důkazem toho, že se jednalo o čisté spekulace nepodložené na faktech. Zdálo se to jako reálné vysvětlení, ale zřejmě byl háček v samotných podmínkách. Apple totiž chce, aby 100 písniček pro přehrání stálo jen 6 centů, přičemž konkurenční služba Pandora má cenovku 12 centů. To se zajisté nelíbilo nahrávacím společnostem, ale na základě informací od obeznámených zdrojů se zahraniční weby dozvěděly, že mělo dojít k pokroku ve vyjednávaní.

Webu The Verge bylo dokonce řečeno, že „iRadio“ se blíží a není o tom pochyb, jen vše záleží na vyjednávání. Apple má totiž dostatečnou sílu na protlačení služby mezi zákazníky a jeho vyjednávací pozice je dostatečně silná. Bohužel zde jde o peníze korporací, tudíž zdržování a protahování představení je na denním pořádku. V tuto chvíli je stanoveno nové přibližné datum, kdy Apple představí novou službu. Mělo by se tak stát někdy v létě, ale zatím není jasné, jestli se novinka bude týkat jen USA, nebo zažijeme masivní šíření.

Zdroj: pocket-lint.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat