XOLO představí „Nejrychlejší smartphone na světě“

XOLO představí „Nejrychlejší smartphone na světě“
2013-03-12T08:15:40+02:00
• 12. 3. 2013

Indický výrobce smartphonů XOLO plánuje na 14. března akci, na které by měl být představen údajně nejrychlejší smartphone na světě. Místem představení bude indická Goa. Událost jako taková svým datem odpovídá představení nového Samsungu Galaxy SIV. Chce si tím tedy XOLO urvat kousek slávy na úkor Samsungu? Naplánování můžeme přirovnat k vydání prvního Ubuntu tabletu, jenž byl představen ve stejný den jako HTC One.

Nyní se pojďme podívat, čeho bychom se teoreticky za pár dní mohli dočkat. Společnost XOLO v poslední době spolupracovala s Intelem, jehož procesory do svých zařízení umisťovala. Nyní Intel připravil nový procesor s názvem Clover Trail+, který by jakožto druhý, pomocný procesor měl pomoci nejen výkonu, ale především grafice.

xolo_Intel-powered_Fastest_Phone_Ever

A co nová řada procesorů od Intelu dokáže a přinese? V první se dočkáme čtyř procesorů s různým taktováním. Nejsilnější poběží na frekvenci 2.0GHz a ponese označení Z2580. O něco slabší bude model Z2560, který poběží na frekvenci 1.6GHz. ‚Nejslabší‘ dva poběží oba na frekvenci 1.2GHz a jejich kódové označení bude Z2560 a Z2520. K velkému zrychlení by měla pomoci dvojice GPU čipů s názvem PowerVR SGX 544MT2. Grafický výkon je zlepšen díky módu, který zvyšuje takt jader až o 533 MHz.

Tato řada telefonů bude dále podporovat full HD rozlišení – a to až do 1900 x 1200 pixelů, dva fotoaparáty, hlavní s rozlišením 16 Mpx a druhý s 2 Mpx, které navíc v sekvenčním snímání stihnou až 15 snímků za sekundu. U telefonů s tímto srdcem se dočkáme i modemů HSPA+ s rychlostí do 42 Mbps. Čeho se však u těchto telefonů nedočkáme, bude LTE síť.

Server Talkandroid se pustil do rozboru plakátu k plánované akci, na kterém je vidět vršek telefonu. Určili aspoň pár věcí, kterých bychom se mohli dočkat. Jak je na obrázku vidět, tlačítko ‚Power‘ má telefon umístěný na vrchu, vedle klasické 3.5mm zdířky na sluchátka.

Na obrázku si také můžete všimnout modré záře vedle již zmiňovaného tlačítka, která by podle Talkandroid znamenat přítomnost notifikační LED diody. Redaktoři si též na rozsvícené obrazovce všimli upraveného androidího menu s tím, že se zde nenachází ani náznak notifikační lišty. Na stránkách http://www.xolo.in již běží odpočet do spuštění ‚Mise X‘. Nám už nezbývá než si počkat, co si pro nás nejen Samsung, ale právě i XOLO na 14. března připraví.

Zdroj: androidspin.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Michal Císařovský

Student ČZU v Praze, který se zajímá o vše kolem Androidu, především o aplikace. Rád zkouší nové komunitní ROM a především se neustále zabývá grafickými úpravami svého telefonu. Jeho nejoblíbenější modelovou řadou jsou Xperie. Mezi jeho další záliby patří fotografování, hudba a divadlo.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat