Prototyp iPhonu z roku 2005 na fotografiích

Prototyp iPhonu z roku 2005 na fotografiích
2013-03-12T08:37:31+02:00
• 12. 3. 2013

První generace iPhonu způsobila doslova revoluci, díky které dnes máme po kapsách extrémně výkonné zařízení. Minulý týden se objevila jména, která byla zvažována pro nový smartphone. Apple nakonec zvolil název iPhone, ale klidně se mohl jmenovat třeba Mobi, TriPod, MicroMax, TelePod, nebo dokonce iPad. Poslední název se nakonec uplatnil.

Možná by vás zajímalo, jak vůbec vypadal brzký prototyp revolučního mobilu. Máme zde poměrně detailní fotografie verze z roku 2005 – tedy 2 roky před uvedením první generace. Ačkoliv nemáme kompletní informace, dá se říci, že se jedná jen o vývojářskou verzi bez špetky designu nebo miniaturizace.

iphoneprototype1 iphoneprototype3

Samotná tloušťka tohoto prototypu je 2 palce, což je něco přes 5 cm. Rozměry displeje jsou poněkud extrémní na tehdejší dobu. Delší strana má 7 palců a kratší 5 palců. Z toho vychází, že úhlopříčka byla přes 8 palců. Dnes by to nebylo nic divného a zařízení by se označilo minimálně za tablet.

V oblasti portů je prototyp poněkud bohatší, jelikož zde najdeme USB, Serial port, a dokonce i Ethernet. S největší pravděpodobností se používaly tato rozšíření jen pro testování a monitorování. Nesmíme zapomenou na výkon –  nejednalo se o žádný zázrak. Taktovací frekvence byla 200 MHz a 233 MHz, což by dnes nikomu nestačilo. Zvláštní je, že už tato brzká varianta byla vybavena procesorem od Samsungu. První generace disponovala frekvencí 412 MHz.

iphoneprototype4 iphoneprototype5

Jedná se o takové malé nahlédnutí do dávné historie mobilů (aspoň z pohledu rychlého vývoje). Je až neuvěřitelné, že se Applu podařilo vše zmenšit do 3,5palcového smartphonu.

Zdroje: 9to5mac.com, arstechnica.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat