Rozpoznávání příkazů: Android versus Windows Phone video

Rozpoznávání příkazů: Android versus Windows Phone [video]
2013-03-16T17:05:41+02:00
• 16. 3. 2013
1

V dnešní době umí každý smartphone rozpoznávat řeč a převádět ji na text. Díky této vlastnosti můžeme psát SMS, vytáčet telefonní čísla nebo vyhledávat bez nutnosti zadávat text zbytečně dlouho.

voice recognition android windows phone - obrázek

V případě platformy Android některé tyto úkony můžeme provádět v našem mateřském jazyce. Windows Phone zatím nedokáže rozpoznat češtinu, a proto náš test proběhl v anglickém jazyce. Během testování jsem měl k dispozici dvě zařízení (HTC One X s Androidem 4.1.1 a HTC 8S s Windows Phone 8). Do obou zařízení jsem diktoval stejné příkazy.

Každá platforma si s rozpoznáváním poradila trošku jinak a někdy byl problém na straně Androidu, někdy u konkurenční platformy. Rychlost obou přístrojů byla prakticky stejná, ovšem Android byl někdy rychlejší, možná kvůli kartám Google Now.  Anglicky rozhodně nemluvím jako rodilý mluvčí, ale snažil jsem se mluvit pomalu a zřetelně, což se mi dle mého názoru i povedlo.

Ještě před samotným natáčením videa jsem zkoušel, jak spolehlivě dokážou oba mobily rozpoznat anglické názvy českých měst. Praha (Prague) nebyla problémem pro žádný z nich, slovo Brno dokázal jen někdy identifikovat Windows Phone a Carlsbad (Karlovy Vary) dokázal rozpoznat jen Android. Města jako Ostrava nebo Budweis (České Budějovice) Google ani Microsoft nezná.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Android programátor, co se zajímá o nejrůznější mobilní technologie a sítě.

Komentáře

Jiří Doubravský

8. 4. 2013, 14:25

:D tak to byla slabota … android narozdíl od wp umí rozpoznat češtinu, ale to radši nezmíníme :-) místo toho budeme radši s horkým bramborem hledat Bruna :-)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat