Aplikace Facebook se bude aktualizovat sama bez Play Storu Android

Aplikace Facebook se bude aktualizovat sama bez Play Storu [Android]
2013-03-17T09:30:44+02:00
• 17. 3. 2013
1

Za poslední dobu Facebook dost značně vylepšil aplikaci Messeneger, která dokonce získává v omezené míře VoIP funkce. Nyní se pozornost upírá k hlavní androidí aplikaci. Objevují se náznaky beta testování nového způsobu aktualizace, kde již nebudete vyzvání v obchodě Play ke stažení nové verze. V současnosti musíte každou novou verzi instalovat ručně, nebo můžete povolit automatické aktualizace.

facebook

Facebook na to chce jít trochu jinak a pouští se do testování nové funkcionality. Aplikace pro Android si stáhne sama nové soubory a pak vám nabídne instalaci. Nebudete tak muset jít vůbec do obchodu Play. Mnozí se zhrozili, že se jedná v podstatě o obcházení podmínek a pravidel Googlu. Tento styl stahování aktualizací není neobvyklý. Například hra The Simpsons: Tapped Out si stahuje nové balíčky automaticky při spuštění.

Jedná se o celkem pochopitelný krok, díky kterému budou moci rychleji vyvíjet samotnou aplikaci a reagovat na chyby nebo úpravy. Prozatím tato možnost není k dipozici u všech zařízení a jedná se jen o beta testování. Bohužel zde vznikají otázky nad tím, jestli by zrovna Facebook měl jít touto cestou aktualizací.

Facebook-update-2.2.1-g2-640x568

Nové verze mohou přinést takové úpravy, které by se nemusely líbit uživatelům. Navíc se tak ztrácí kontrola ze strany Googlu, jelikož se vše stahuje z jiných zdrojů, což odporuje podmínkám. Otázka je, jak se k tomu postaví Google.

Zdroje: theverge.com, phandroid.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

No oni Simpsoni, pokud vím, stahují jen resourcy, což je OK. Programové aktualizace chodí přes Store. Nicméně záměna balíčku bez instalace nového APK není bez rootu možná. Leda v omezené míře, kterou jim umožňuje skriptovací jazyk, který používají místo standardního bytecode. Nevím, jestli je to stále JavaScript, nebo už něco interního, v každém případě to bude hlavním důvodem hrůzné pomalosti té aplikace, ale dle mého soudu je to i dobrý důvod pro to, aby to Googlu vůbec nevadilo.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat