Připravují se zákony na Google Glass

Připravují se zákony na Google Glass
2013-03-25T09:30:56+02:00
• 25. 3. 2013
2

Google před nějakou dobou představil projekt Glass, který zatím čeká na opravdové uvedení mezi zákazníky. Zatím mělo jen pár lidí možnost opravdu testovat tento nový produkt a v tuto chvíli se připravuje SDK, aby vývojáři mohli začít pracovat na aplikacích. Letos bychom měli mít možnost si zakoupit chytré brýle, byť jejich cenovka bude stále moc vysoká pro obyčejné lidi, ale ukazuje se, že jejich používání bude ztíženo zákony.

GlassJB_04

Diskutuje se o ochraně soukromí, jelikož můžete s nimi natáčet své okolí a nikdo si toho nemusí všimnout. To zajisté do jisté míry bude narušovat soukromí, ale ukazuje se, že zde budou i zákazy na jejich používání. Už jsme mohli slyšet o jednom baru v USA, kde je přímo zakázáno používat chytré brýle, ale jednalo se spíše o raritu a svět to vzal poněkud s humorem. Rozhodně si bar udělal reklamu zadarmo. Ovšem senátor Gary G. Howell ze Západní Virginie chce připravit zákon zakazující používání Google Glass a podobných produktů při řízení auta.

Jedná se o poněkud zvláštní rozhodnutí, když vlastně podobný systém využívají piloti stíhaček a helikoptér, ale jsou zde obavy z něčeho jiného. O soukromí zde nejde. Dokonce senátor ani tak moc nebere v úvahu možnost sledování informací o dopravě v Google Glass. Vadí mu, že by řidiči byli rozptylování třeba sledováním Youtube videa během řízení. Vzniká ale otázka, jestli normální člověk by něco takového vůbec dělal. Chytré brýle by spíše mohli napomoci v různých případech a do jisté míry se dají brát jako vylepšené handsfree, jenž používáme pro telefonování.

brin_google_glass-420x278

Zde by se hodila možná pomoc vývojářů, kteří by mohli vytvořit systém pro rozpoznání řízení. V tomto módu by se zobrazovaly jen důležité informace a některé funkce by byly omezeny nebo zakázány.

Zdroj: slashgear.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

disqus_cobB7ZzLRp

25. 3. 2013, 21:32

Vsadim boty ze ti retardi ty brejle jeste ani nemeli v ruce … jen si hledaji cestu jak co nejlepe pro*ebat penize danovych poplatniku. Co takhle zakazat mobily uplne ? vzdyt je muzeme mit ve stojanu a sledovat ytb ?! nebo auto pocitac ? auto dvd ? a co prilis tmave slunecni brejle ? kkti fakt . Kdy uz si ti ma*ori co si mysli ze muzou kontrolovat nase zivoty uvedomi ze je za sve telo i cinosti zodpovedny jen on sam ?

Osobne mam pocit, ze za volantem prave velmi casto nesedi normalni lidi. Ovsem system, kdy bryle poznaji cinnost rizeni auta a funguji v nejakem omezenem rezimu, by se mi taky libil daleko vic, nez pouzivani rovnou omezovat zakazama. Zvlast kdyz zakony vznikaji, aniz jsou s google glass jeste nejake sirsi zkusenosti s pouzivanim.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat