Huawei chce do 5 let porazit Samsung a Apple

Huawei chce do 5 let porazit Samsung a Apple
2013-03-06T08:52:16+02:00
• 6. 3. 2013

Není to dávno, co byla Nokia sesazena z první pozice největšího výrobce mobilů na světě. V současnosti dominuje Samsung, a to i v oblasti smartphonů, kde je na druhém místě Apple. Nokia se propadla o výrazný kus a dnes se na tuto společnost pohlíží jako na dalšího výrobce. Svou slávu bude těžce získávat, ale nyní se objevují ambiciózní plány čínského výrobce.

Huawei

Tím je Huawei, který ještě nedávno nebyl brán zcela vážně. Jeho mobily a smartphony jsme mohli vidět jen s nálepkou nějakého operátora. Nyní se již nejedná o nijak malou společnost a celkem běžně se objevuje v první desítce největších výrobců mobilních zařízení. Samozřejmě v některých ohledech ještě nedostačuje na absolutní špičku, ale na veletrhu MWC se podařilo vyzískat jejich představu o budoucnosti společnosti.

CEO Huawei, Wan Biao, se svěřil, že do pěti let se společnost stane největším výrobcem mobilů na světě. V tomto ohledu neupřesnil, jestli se bude jednat o smartphony nebo „hloupé“ mobily. Chtějí se stát dominantním výrobcem v jakémkoliv ohledu, a dokonce se zmínil o tom, že chtějí zopakovat úspěch, který byl viděn u Samsungu nebo u Applu.

06c372fc-3bf0-4720-a4bf-4cbc6115f6d7

Webu Telegraph řekl, že když se podíváme 5 let nazpět, uvidíme malou společnost Apple a Samsung nebyl nijak veliký. Wan Biao se domnívá, že mobily jako Ascend P2 je jen začátek a můžeme se těšit ještě na lepší modely. Samozřejmě se jedná jen o plány, které nemusejí vyjít, ale musíme si uvědomit jednu skutečnost. Před nějakou dobou jsme si ani nepředstavovali to, že by se čínský výrobce  dostal do první pětice největších výrobců mobilů na světě. Potenciál zajisté mají, ale opakovat stejný úspěch jako v době rozmachu nyní? To již není nic lehkého.

Zdroj: techradar.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat