Huawei představil mobil Ascend P2 video

Huawei představil mobil Ascend P2 [video]
2013-02-24T14:20:00+02:00
• 24. 2. 2013

Ačkoliv mobilní veletrh MWC 2013 začíná oficiálně až zítra 25.2., tak dnes tu máme první konferenci, kde čínská společnost Huawei představuje svou nejžhavější novinku. Tím je smartphone Ascend P2, který zamíří během Q2 na evropský trh.

06c372fc-3bf0-4720-a4bf-4cbc6115f6d7

Ascend P2

Jak již bývá zvykem, tak zahraniční weby většinou dostanou do rukou nejžhavější novinky ještě před začátkem samotné tiskové konference. Tudíž zde máme oficiálně model Ascend P2. Tato novinka zaujme 4,7palcovým IPS displejem (In-Cell technologie) s HD rozlišením (315 ppi). Ochranu zajišťuje Gorilla Glass 2 a dotyková plocha je vybavena technologií, která umožňuje ovládání i v rukavicích. Výkon bude zajišťovat čtyřjádrový SoC s taktem 1.5 GHz  a k dispozici bude 1 GB RAM. Na zadní straně  najdeme 13MPx foťák s HDR a na přední straně je 1.3MPx kamerka.

de6aeadf-8404-4f75-9fad-4e2de1c271f9

Základní verze nabídne 16GB interní úložiště, ale není vybaven slotem na microSD kartu. Je vybaven systémem Android 4.1.2 Jelly Bean s nadstavbou Emotion UI, kde najdete nejrůznější vzhledy, takže si stačí vybrat.

dsc0146

V konektivitě najdeme běžnou podporu mobilních sítí a hlavně LTE Cat-4, kde je podpora rychlosti až 150Mbps pro stahování. Zvláštností je, že se u tohoto modelu našlo místo na dedikované tlačítko pro focení, což se v dnešní době už tak často nevidí. Tento model nebude nejtenčím mobilem na světě, ale i tak tělo dosahuje tloušťky na příjemných  8.4 mm.

_DSC0722-hero_verge_super_wide _DSC0710-hero_verge_super_wide

Zajisté již zde najdeme technologii NFC, ale nejvíce vás asi zajímá kapacita baterie. Ta se zastavila na hodnotě 2420 mAh. Navíc je Ascend P2 vybaven technologií, která snižuje spotřebu energie o 20 %. Součástí bude i rychlejší nabíjení, kde se podařilo srazit dobu na nabíječce o 25 %.

8b458b8d-d949-4f5e-80bb-4cebb29e1e54

Bude zde také novinka v podobě služby Air Sharing, díky čemuž můžete jednoduše sdílet a přehrávat obsah na nejrůznějších zařízeních. Huawei se chlubí, že zapracovali na použitelnosti a bude vám stačit jen tažení prstem, abyste přesunulo obsah třeba na TV.

dsc0154

Huawei očekává, že tento model bude k dispozici na trhu ke konci druhého čtvrtletí. Oficiální cenovka byla stanovena na 399 Eur a bude ve dvou barvách – černá a bílá.


Huawei se na tiskovce zmiňuje o modelových řadách a vysvětluje jednotlivá značení. Série P značí módu a design. Písmeno G označuje hodnoty, Y je pro dostupnost a D patří technologii. Samozřejmě nesmí chybět video, které podporuje celé portfólio společnosti, která se chce dostat mezi top výrobce. Což bylo jasně nastíněno na konferenci. Dokonce si stanovili laťku, že se tento rok pokusí dostat mezi TOP 100 společností.

S tím také nesmí chybět trocha chlubení. Za minulý rok Huawei vydělal 7.5 miliardy dolarů a dodal 32 miliónů zařízení, kam spadají mobily, smartphony a zřejmě i tablety. Samozřejmě zde máme nový slogan na tento rok, ale zároveň společnost dodává, že se spíše jedná o mantru: „Make it POSSIBLE“.

Zdroje: engadget.com, theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat