HTC možná odkoupí mobilní divizi Panasonic

HTC možná odkoupí mobilní divizi Panasonic
2013-03-21T09:11:12+02:00
• 21. 3. 2013

Pokud se ohlédneme za největšími informacemi posledního roku, můžeme spatřit několik těžkých rozhodnutí v podobě konce některých výrobců mobilních telefonů a součástek. Například nedávno byl oznámen odchod firmy Texas Instrument z mobilního trhu a v tomto týdnu jsme vás informovali o konci ST-Ericsson. U výrobců se jedná o jiné příběhy, jelikož většinou zůstanou v nějaké podobě, byť třeba s novým majitelem.

fa280a70-b0a4-4bf6-9447-74bfeb398971

Nad některými výrobci se stahují mračna a hrozí definitivní konec. Příkladem může být HTC, jenž se potýká s finančními problémy. Navíc jeho vlajková loď má problémy a dochází ke zdržení oficiálního startu prodeje. Nyní se ukazuje, že existují plány na odkoupení mobilní divize společnosti Panasonic. Ta před nedávnem oznámila odchod z evropského trhu v souvislosti se špatným finančním stavem.

Pokud se Panasonic rychle nevzchopí, dojde k rozprodeji a restrukturalizaci celé firmy. Již nyní se zvažuje, že by do hry mohla vstoupit tchajvanská firma HTC. Ovšem ta má těžké finanční problémy a v tuto chvíli by nedokázala sama odkoupit jinou firmu. Naštěstí se objevuje strategický partner TSMC, který by šel do celého obchodu s HTC.

V tuto chvíli se jedná pouze o plány a ani jedna firma nevydala oficiální nótu, která by vše potvrzovala a uváděla na pravou míru. Vzniká ale otázka, jestli se jedná o nutný krok tchajvanské společnosti, která by se měla spíše soustředit sama na sebe. V případě TSMC není třeba cokoliv řešit, jelikož se jedná o dosti silnou společnost, která stále hraje velkou roli u ostatních výrobců.

Zdroje: sankeibiz.jp, techradar.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat