Eric Schmidt – Chrome a Android se nespojí v jeden projekt

Eric Schmidt – Chrome a Android se nespojí v jeden projekt
2013-03-22T08:11:10+02:00
• 22. 3. 2013

Již od uvedení Androidu 4.0 se začalo spekulovat o nadcházející verzi, která by měla přelomit propast mezi mobilním zařízením a stolním počítačem nebo notebookem. Od té doby jsme se dočkali dvou významných aktualizací, které se zaměřily na zdokonalení samotného systému. Nedávno došlo k celkem zásadní změně ve vedení projektu Android. Andy Rubin, který je považován za otce systému, odešel a jeho místo převzal Sundar Pichai, jenž vede stále vývoj Chromu.

Z tohoto úhlu pohledu se mohlo zdát, že se brzy dočkáme spojení Chromu OS a Androidu v jeden projekt. Spekulace za poslední rok tomu taky napovídaly. Navíc se podařilo objevit i některé části kódu v Chrome OS, které odkazovaly na mobilní systém. Významnou indícií byla i nová socha Androidu v chromovém provedení.

Android-Chrome-statue-glowing-eyes

Nikdo nemohl přesně říci nebo odhadnout, co se vůbec plánuje. Ačkoliv zde bylo dostatek indicií nasvědčující spojení,  v tomto týdnu jsme se jasně dozvěděli, že se neplánuje spojení dvou systémů. Toto ohlášení pochází od Erica Schmidta, který jednoznačně vyvrátil jakékoliv spekulace, jež se objevily za poslední rok. Navíc dodal, že oba projekty budou samostatné a oddělené po velmi dlouhou dobu.

Bohužel tímto prohlášením Eric neuklidnil milovníky obou systémů a spíše započal nové kolo zvěstí. Co vlastně má přinést Android 5.0 pod novým vedením? Připadá v úvahu teorie, že se Android začne více soustřeďovat na optimalizaci a zjednodušování. Samozřejmě se jedná jen o domněnky a budeme si muset počkat na konferenci Google I/O 2013, kde se dozvíme veškeré informace o nadcházející verzi mobilního systému.

Zdroj: theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat