Android – Sundar Pichai vystřídal Andyho Rubina

Android – Sundar Pichai vystřídal Andyho Rubina
2013-03-14T06:13:00+02:00
• 14. 3. 2013

Ve včerejší pozdních odpoledních hodinách Larry Page oznámil, že se mění vedení Androidu. Od roku 2004 jej vedl Andy Rubin, který se dá považovat za otce zeleného systému. Po 9 letech se Andy rozhodl, že je čas se pohnout dál a hledat větší výzvy. „Za jeho dosavadní prací lze vidět úspěch, jelikož v současnosti je Android na 750 miliónech zařízení a využívá jej 60 výrobců,“ dodal Larry Page na blogu Googlu.

andy-rubin

Zajisté nás zajímá, jakým směrem se bude ubírat Andy, ale zatím nepadla ani jedna konkrétní zmínka. Objevilo se několik zvěstí, ale záhy byly popřeny. V tuto chvíli si musíme počkat, kde se vlastně u Googlu uplatní. Jeho postavení je velmi silné a vlastně se dá odhadovat, že si může vymyslet jakýkoliv projekt. Zajisté si to zaslouží, jelikož odvedl ohromný kus práce na mobilním systému, který patří mezi nejrozšířenější.

A kdo je vlastně Sundar Pichai? Sice vám jméno nemusí být povědomé, ale v Googlu pracoval na Apps a hlavně na webovém prohlížeči Chrome. Svého postu se nevzdává zcela a přibírá si k práci Android. Larry Page se vyjadřuje o Sundarovi jako o člověku, který dokáže vytvářet produkty s lehkou ovladatelností. To by mohlo znamenat, že se Android bude měnit v co nejlépe ovladatelný systém.

Sundar Pichai, vice president of product management for Google, speaks during the company's Chrome event in San Francisco

Samozřejmě se zde vyskytují nezodpovězené otázky ohledně jeho dvojité pozice. Znamená to snad, že začne sloučení prvků z Chrome a Chrome OS do Androidu? Je to možné, aspoň jsme v poslední době zaznamenali mírné náznaky tohoto jednání. Zatím si budeme muset počkat na první rozhodnutí nového šéfa, ale zřejmě se můžeme těšit na další novinky. Trocha čerstvého vzduchu neuškodí a snad to prospěje systému Android.

Zdroj: googleblog.blogspot.cz

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat