Chystá se NVIDIA Tegra Logan a Parker

Chystá se NVIDIA Tegra Logan a Parker
2013-03-20T07:30:20+02:00
• 20. 3. 2013

Nvidia teprve nedávno představila nejnovější platformu Tegru 4 pro smartphony a tablety. Následně došlo k uvedení Tegry 4i, která je určena pro mobilní telefony. Ve skutečnosti se v tomto případě jedná o vylepšenou předchozí generaci. Doposud se ani jedna platforma neobjevila v obchodech v nějakém zařízení. Nyní se ale ukazují další plány Nvidie, které poodhalují nadcházející Tegry.

K dispozici jsou jen snímky z prezentace, která byla uvedena na konferenci  GPU Technology. Zde CEO Jen-Hsun ukázal budoucí linie mobilních SoC, což by se mohlo považovat za neoficiální uvedení, ale na kompletní specifikace si musíme počkat.

20130319_102046-650x487

Na snímku se poodhalují kódová značení Logan a Parker. Prozatím víme jen kusé informace, ale například u Tegry Logan se můžeme těšit na první implementaci CUDA 5 a Kepler, což přímo udává, že se o výkon nebudeme muset starat. Navíc zde bude podpora OpenGL 4.3. Podle plánů bude tato verze představena na začátku roku 2014, což by mohlo znamenat, že se prvně objeví na veletrhu CES v Las Vegas.

Tegra Parker samozřejmě nabídne ještě lepší výkon v podobě procesoru Denwer a grafiky Maxwell, kde by se mohla využít nová výrobní technologie FinFET. Díky tomu zřejmě dojde ke snížení spotřeby, ale zároveň se dá očekávat vyšší výkon. V tomto případě si budeme muset počkat na rok 2015, ale jedná se v mobilním světě o vzdálenou budoucnost.

Zdroj: droid-life.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat