Aplikace Dotekománie s náloží novinek

Aplikace Dotekománie s náloží novinek
2013-03-20T07:07:00+02:00
• 20. 3. 2013
2

Naši aplikaci pro Android si oblíbilo již mnoho čtenářů a my rozhodně nespíme na vavřínech. Pokračujeme ve vývoji, abychom přinesli pohodlné čtení článků na smartphonech a tabletech se systémem Android. Zpočátku jsme měli jeden problém, a to opravit chybu v přihlašování pro VIP uživatele. Byla způsobena změnami ze strany Googlu a nefunkčnost se poměrně rychle šířila. Ovšem nezůstali jsme jen u opravování.

dt-ico-5e

Opravy

Od začátku listopadu se aplikace dočkala několika aktualizací a i tentokrát přináší opravy chyb, které jsme zaznamenali z vašich hlášení. Zvýšili jsme stabilitu, aby správně fungovala na všech smartphonech a tabletech. Tentokrát jsme upravili zobrazování článků, čehož si nemusíte ani všimnout.

Větší novinkou je možnost přehrávání videí z Youtube, kde jste žádali, aby se využívala nativní aplikace. V tuto chvíli stačí klepnout na video a mobil vám nabídne přehrání v aplikaci Youtube. Díky tomu můžete sledovat video v plném zobrazení.

2013-03-17 16.51.24

Naše aplikace byla v základu nastavena tak, že při čtení  se displej nezhasínal. Pokud vám to bylo nepříjemné, v nastavení najdete možnost vypnutí této funkce a mobil se bude chovat přesně podle vašeho základního nastavení.

Jak již bylo řečeno, modifikovali jsme přihlašování pro VIP uživatele. Je optimalizované, a proto by nemělo docházet k nefunkčnosti. V tomto případě došlo i k úpravě předplatného, kde se vám nejprve zobrazí cena všech bonusových funkcí, které získáte s VIP účtem. I v této oblasti se nachází novinka, ale o tom až níže v článku.

Zaznamenali jsme i námitky na nemožnost zobrazení obrázku z článku v samostatném okně, abyste si jej mohli prohlédnout. Kromě zobrazení samostatného obrázku nebo fotografie jsme implementovali možnost přiblížení pomocí gesta pinch-to-zoom (dvěma prsty). Funguje zde i možnost poklepání, které vám obrázek zvětší.

2013-03-17 16.57.51

Notifikace

Jednou z největších novinek jsou notifikace. Od této verze již nepřijdete ani o jeden článek, který vydáme. Implementovali jsme možnost rozšířených notifikací, což znamená, že když vás mobil upozorní na jeden článek, v rozbaleném stavu se vám zobrazí i titulní obrázek. Pokud ale publikujeme vícero článků, zobrazí se vám jejich seznam. Ve sbaleném stavu je zde zobrazen titulek prvního článku, za kterým následuje celkový počet nových článků.

2013-03-16 10.49.03

Pokud patříte mezi ty, kteří bojují s FUP, obrázek můžete vypnout přímo v nastavení aplikace. Nejedná se o jedinou novinku na šetření spotřebovaných dat. Aplikace totiž nekontroluje každou chvíli, jestli přibyl nový článek. Je na to upozorněna naším webem, takže pokud vydáme v jeden den 8 článků, aplikace se dotáže na data pouze 8x. Využíváme zde rozšířených možností služeb Googlu. Proto nemusíte nastavovat, v jakém intervalu se má kontrola nového obsahu provádět. Navíc tímto řešením šetříme i vaši baterii.

2013-03-17 10.25.26

Články s předstihem

Nejzásadnější novinka aplikace Dotekománie se týká VIP uživatelů, kteří si předplatili náš obsah. Nově uživatelé najdou ve streamu články, které mají naplánovanou publikaci. To znamená, že si takto můžete přečíst recenze, návody, novinky a zajímavosti ještě dříve, než se objeví na webu.

 2013-03-17 16.55.34

Naplánovaný obsah, který si takto můžete přečíst, je označen malou ikonou v podobě budíku. Tímto způsobem naše aplikace přináší více, než  najdete u konkurenčních řešení.

Líbí se vám naše aplikace?

Můžete ji nominovat v anketě Aplikace roku 2013 v sekci Média.

logo-app Dotekománie.cz Brightify Zdarma ANDROID

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Milan Hrubý

20. 3. 2013, 18:35

Dobrý den, kdy bude pro iOS? Děkuji

Přemysl Vaculík

VIP 20. 3. 2013, 20:47

Dobrý den. Je to v plánu, ale přesné datum zatím nemůžeme říct.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat