Wikipad: 7palcový herní tablet s Androidem

Wikipad: 7palcový herní tablet s Androidem
2013-02-08T21:41:38+02:00
• 9. 2. 2013

Wikipad nemá nic společného s Wikipedií, i když název tomu tak trochu napovídá. Wikipad je herní tablet, který navíc přináší možnost zasazení tabletu do speciálního pouzdra opatřeného herními ovládacími prvky. Jedná se tak o velice zajímavý produkt a je jasné, že se po něm poohlédnou hlavně náruživí hráči.

wikipad-wp005-press-img

V návaznosti na desetipalcový model Wikipad, který byl představen již minulý rok, nyní přichází jeho sedmipalcová varianta, která nabídne hlavně lepší přenosnost a pohodlnější ovládání. Přeci jen desetipalcová úhlopříčka zabere místo a určitě se i nedrží nejlépe v rukou. Stejně jako desetipalcový bratříček i tento herní tablet je vybaven procesorem Nvidia Tegra 3. Operační paměť má kapacitu 1 GB a vnitřní úložiště disponuje kapacitou 16 GB, které lze rozšířit díky slotu pro microSD karty. Zobrazení má na starosti IPS displej s rozlišením 1 280 x 800 bodů. Tablet je dále vybaven přední VGA kamerkou. Pokud se tedy podíváme na technické specifikace, máme tady v podstatě Nexus 7 sbalený do herního kabátku.

 

Podívejte se na video, kde je představen 10palcový Wikipad

Wikipad běží pod operačním systémem Android 4.1 a disponuje plným přístupem do obchodu Google Play a Tegra Zone a díky Playstation certifikaci rovněž podporuje hry od Sony. Cena tohoto herního tabletu je stanovena na 249 dolarů, což není vzhledem k výbavě a příslušenství příliš, takže si tento produkt jistě své příznivce najde. Dostupnost Wikipadu je plánována na jaro.

Zdroj: androidcentral.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat