Apple je ve vývoji iPhone poněkud pozadu, říká Steve Wozniak

Apple je ve vývoji iPhone poněkud pozadu, říká Steve Wozniak
2013-02-08T11:45:05+02:00
• 8. 2. 2013
1

Apple sice může mít revoluční mobil, který odstartoval éru smartphonů, nicméně zaostává za konkurencí v několika směrech, říká Steve Wozniak, který společně s Jobsem založil v roce 1976 společnost Apple Computers.

Wozniak se svěřil v interview pro německý Woche Wirtschafts se svým pohledem na současnou situaci kolem produktů Apple. Wozniak řekl, že společnost Apple aktuálně čelí silné konkurenci, hlavně ze strany asijské produkce a především pak ze strany korejského výrobce Samsung. Wozniak říká, že v současné době je Apple svým iPhone, pokud jde o inovace a nové funkce, poněkud pozadu. Poznamenal, že Samsungu se daří právě proto, že dělá úžasné věci, je inovátorem a přináší stále něco nového.

1348954053_steve-jobs-and-wozniak-1977_1024x796_91966

Samsung a Apple aktuálně drží majoritní podíl na trzích s mobilními telefony. Ostatní „konkurenti“ se potýkají převážně se ztrátami. Každá z těchto dvou firem ale přistupuje na trh jinak. Zatímco Samsung  se snaží o co největší tržní záběr od nejlevnějších zařízení až po špičkové modely, Apple se soustředí na jeden produkt, který se snaží postupně vylepšovat. Pokud tedy tyto dva konkurenty srovnáme, Samsung jednoznačně vede jako inovátor a výkonný producent.

woz-iphone-vg-5

Wozniak rovněž projevil veliké zklamání s mapami uvedenými s novým operačním systémem iOS 6, které rozhodně nevrhaly na Apple dobrý stín. Wozniak sám přiznal, že rád používá hlasovou navigaci na svých telefonech s Androidem. I přes své přesvědčení, že Apple momentálně zaostává, Wozniak rozhodně nepochybuje o tom, že se společnost udrží na špičce a jako taková bude i nadále zisková. Filozofií Apple bylo od počátku vytvářet vysoké zisky, což se dařilo. Společnost byla od začátku vysoce rentabilní, a to hlavně díky vysoké a stabilní základně fanoušků a zákazníků, kteří jsou schopní ve frontách stát dlouhé hodiny a čekat na svůj vysněný produkt. Wozniak se svěřil s tím, že se sám účastní tohoto velkého obřadu a stojí frontu na nový iPhone, aby si vychutnal tu báječnou atmosféru, která se musí prožít.

 

Zdroj: appleinsider.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

10x jste napsali Wozniak připomělo mi to tu jejich konferenci respektive ten sestřih: It’s Amazin, super amzaing briliant..:D

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat