LTE bez hranic od Qualcommu video

LTE bez hranic od Qualcommu [video]
2013-02-22T12:18:30+02:00
• 22. 2. 2013

V dnešní době je již poměrně běžné, že když si zakoupíte mobilní telefon za hranicemi, bude vám s největší pravděpodobností fungovat i na české 3G síti. Bohužel to neplatí o LTE, kde se v současnosti objevuje několik typů a mnohdy jsou výrobci nuceni vytvářet hned několik variant toho samého modelu, aby dokázal fungovat v nejrůznějších státech. Nyní Qualcomm představuje řešení, které překonává hranice.

qualcomm-rf360-fes-540

Na veletrhu MWC v Barceloně bude předveden první čip na světě, který dokáže zvládnou všechny typy LTE sítí. Možná bude lepší říci, že zvládne rovnou přes 40 LTE pásem po celém světě. Jmenuje se RF360 a kromě nové generace mobilních sítí v sobě integruje 2G a 3G podporu. Již jsme mohli slyšet od různých výrobců smartphonů a tabletů, že jejich produkt zvládne jakoukoliv LTE síť, ale z praxe víme, že tomu tak není. Stále se musí vyrábět různě upravené modely, aby dokázaly fungovat v dané zemi.

qualcomm-rf360

Řešení od Qualcommu má být globální, což hlavně uvítají cestovatelé, kteří nebudou muset řešit problémy s kompatibilitou svého smartphonu v dané zemi. Samozřejmě to uvítají i výrobci, kteří budou moci snížit náklady na výrobu. RF360 má mít navíc menší spotřebu energie, což se zajisté bude hodit v dnešní době, kdy smartphony bojují o jednodenní výdrž na jedno nabití. Dokonce měl Qualcomm zapracovat na silnějším signálu a vše se mu podařilo zkombinovat do ještě menšího čipu.

Pokud si myslíte, že tato novinka bude v praxi prvně použita až v příštím roce, máme pro vás dobrou zprávu. Objeví se již v modelech na začátku druhé poloviny tohoto roku. Ostatně Qualcomm v poslední době neustále překvapuje. Poslední stejně zajímavou novinku představil v tomto týdnu a týkala se extrémně rychlého nabíjení mobilních zařízení.

Zdroj: engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat