Qualcomm zkrátí dobu nabíjení o 75 % s Quick Charge 2.0

Qualcomm zkrátí dobu nabíjení o 75 % s Quick Charge 2.0
2013-02-21T10:32:19+02:00
• 21. 2. 2013

Společnost Qualcomm je známá především díky svým SoC (System on Chip) nesoucí označení Snapdragon. V totmo roce byla představena nová řada 800, 600, 400 a 200. Zajímavostí je, že se zde nenachází jednojádrové procesory. Minimem je dvoujádrová série 200, která se objeví v nejzákladnějších smartphonech. Nyní se tato společnost pochlubila s technologií Quick Charge 2.0.

li-killer-data-chip-0380335

Technologie Quick Charge 1.0 (10 W) dokázala snížit dobu nabíjení zařízení o 40 % času, ale nyní se již představuje druhá generace, která si nechala záležet ještě na rychlejším nabíjení. Tentokrát se podařilo srazit tuto dobu o 75 %. Abyste si to dovedli představit, tak Qualcomm uvádí, že u tabletu, který se normálně bez této technologie nabíjel 7 hodin, se s využitím Quick Charge 2.0 (60 W) podařilo srazit dobu na pouhé 3 hodiny.

Zatím se neví, u kterých zařízení se setkáme s touto novinkou, ale firma uvádí, že se jedná o nativní součást SoC Snapdragon 800. Bohužel se neobjevil ani jeden mobil, který by využíval série 800. Prozatím se na trhu objevují modely s SoC 600. Tentokrát se ale objeví i alternativa pro ostatní výrobce, kteří se rozhodnou implementovat jiné SoC.

Quick Charge 2.0 se bude nacházet i v samostatném řešení. To znamená, že bude stačit tuto technologii implementovat do jakéhokoliv smartphonu nebo tabletu. Součástí musí být i upravená nabíječka, díky čemuž může být sražena doba na nabíjení o zmiňovaných 75 %. Bohužel se zde objevuje přibližné datum, kdy si budeme moci užívat krátkého času na nabíječce. První zařízení se objeví až na začátku roku 2014. Tudíž se dá určit, že Quick Charge 2.0 bude k vidění na veletrhu CES 2014 v Las Vegas.

Zdroj: qualcomm.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat