LG představilo modely F5 a F7

LG představilo modely F5 a F7
2013-02-22T07:17:21+02:00
• 22. 2. 2013

Minulý týden korejská společnost v tichosti představila druhou generaci „L“ série smartphonů, která bude spíše zapadat do střední a nižší třídy. Nyní ještě před veletrhem MWC uvádí novou řadu modelů, která ponese společné značení pomocí písmene „F“.

Nemusíte očekávat nejmodernější smartphony, které by konkurovaly top modelům od konkurence. V této kategorii má LG již modely Optimus G Pro a Optimus G. Série F bude obsahovat dva modely s označením Optimus F5 a Optimus F7. Podle samotných čísel můžete již tušit, který bude vybavenější.

Model F5 bude vybaven IPS displejem s úhlopříčkou 4,3 palce, který bude disponovat rozlišením 960 x 540 pixelů (256 ppi). Výkon bude zajišťovat blíže nespecifikovaný dvoujádrový procesor s taktem 1.2 GHz, ale dá se předpokládat, že bude od společnosti Qualcomm. Oproti modelu L7 II zde bude 1 GB RAM, ale vnitřní uživatelská paměť bude jen 8 GB. Naneštěstí nechybí podpora microSD karet, díky kterým můžete navýšit velikost o 32 GB.

Na zadní straně najdete 5MPx foťák a na přední straně je 1.3MPx kamerka. Kapacita baterie je 2150 mAh, což může hodnotit spíše kladně. LG zvolilo u tohoto modelu systém Android 4.1.2 Jelly Bean.

F-SERIES2

Optimus F7 bude zapadat již do vyšší střední třídy, ale ani zde nemůžete očekávat ty nejlepší specifikace. Mohu začít samotný procesorem, který má dvě jádra a dosahuje taktovací frekvence 1.5 GHz. Můžeme jen odhadovat, že jej dodává Qualcomm. Displej již povyrostl na hodnotu 4.7palce a získal již HD rozlišení, přičemž hustota pixelů je 312 ppi. I zde byla použita technologie IPS ve variantě True HD IPS.

Tento model disponuje 2 GB RAM a 8GB vnitřním úložištěm s možností rozšíření o microSD karty. Na zadní straně najdete 8 MPx foťák a přední strana je osazena 1.3MPx kamerkou. Kapacita baterie již dosahuje na 2540 mAh a systém je opět Android 4.1.2 Jelly Bean.

Oba zmíněné modely budou ve variantách LTE a budou k dispozici v černé a bílé verzi. Prozatím neznáme dostupnost ani koncovou cenu. Bohužel v této kategorii je podstatně silná konkurence, takže si LG nebude moci říct o vyšší cenovku. Poprvé k vidění budou na veletrhu MWC, kde se objeví po boku druhé generace „L“ série.

Zdroj: lgnewsroom.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat