Google zavádí funkci Sign-In pro lepší propojení webových služeb

Google zavádí funkci Sign-In pro lepší propojení webových služeb
2013-02-27T07:57:17+02:00
• 26. 2. 2013

Google + Sign In je nová funkce, která propojí široké spektrum aplikací a webových stránek, které ji budou podporovat. Obdobnou funkci již nějaký čas nabízí Facebook. Google+ Sign-In jde ale mnohem dál a nabídne opravdu široké spektrum možností, jak tuto novou funkci využívat. Pokud již máte účet na Google, budete moct přihlášení přes váš účet použít i pro aplikace a webové stránky mimo ekosystém Google. Stačí se přihlásit pomoci přihlašovacího pole a je to. Rovněž bude v těchto případech podporováno přihlášení ve dvou krocích, které zahrnuje verifikaci pomocí zaslání ověřovacího hesla na váš mobilní telefon. Veškerou správu vašich přihlášení do aplikací můžete provádět na této adrese.

1simple_secure

Další výhodu tato funkce pak přináší v tom, že pokud se jednou přihlásíte pomocí Google účtu na nějakém webu, ze kterého například povede odkaz na aplikaci v Google Play, nebudete přesměrováni  do on-line obchodu, ale budete si moct tuto aplikaci stáhnout přímo z webových stránek na jedno kliknutí.

2desktop_mobile

Google+ Sign-In bude také podporovat selektivní sdílení, kdy se vy sami rozhodnete, zdali budete obsah sdílet s vybranými kruhy, nebo jej budete sdílet jen sami se sebou a obsah tak zůstane privátním. Novinkou budou také jakási interaktivní tlačítka ve sdíleném obsahu. Například vy nasdílíte do svého streamu odkaz na nějakou hudbu, aplikaci či hru a ostatní si budou moci přidanou položku rovnou stáhnout nebo zakoupit.

4a_interactive_fancy_tunein
4b_interactive_opentable_flixster

Pokud se například rozhodnete podělit se o zajímavou restauraci, stačí nasdílet odkaz a ostatní budou mít možnost zobrazení jídelního menu přímo v mobilní aplikaci Google+. Vše nyní závisí na tom, jak budou vývojáři a webmasteři aktivní a budou se snažit tuto funkci a propojení začlenit do svého obsahu. Bezesporu se ale jedná o malou revoluci, která přináší mnoho možností.

Možná se nám takto odhaluje novinka, která byla objevena v kódu aplikace Google Plus, o které jste si mohli přečíst v tomto článku. Zřejmě se budeme moct těšit na aktualizaci, která nám přinese větší možnosti správy účtu G+.

Aktualizováno

S touto novinkou souvisí také aktualizace Play Services na verzi 3.x, která se týká systému Android. Nyní nově budete moci nalézt novou položku v seznamu aplikací, která nese označení „Nastavení Google“.

Screenshot_2013-02-27-07-38-33Screenshot_2013-02-27-07-38-51

Zdroj: googleplusplatform.blogspot.cz

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat