Lenovo představilo 3 tablety s Androidem MWC

Lenovo představilo 3 tablety s Androidem [MWC]
2013-02-27T07:14:50+02:00
• 27. 2. 2013
1

Na letošním MWC v Barceloně  se Lenovo moc neukázalo. Představilo telefon K900, který byl už vidět i dříve, ale jen jako prototyp. Teď však ukázalo další tři tablety, které jedou na systému Android 4.1 – Jelly Bean. Jmenovky těchto zařízení jsou – A1000, A3000 a S6000. Už teď jsem vám je seřadil od nejhůře vybaveného k nejlépe, a tak si je i v tomto pořadí představíme a podíváme se na jejich fotografie.

 Lenovo A1000

Tablet Lenovo A1000 je 7palcový tablet s dvoujádrovým procesorem o taktu 1.2Ghz. Ten jako jediný má vylepšené audio od firmy Dolby Digital. Tento tablet je totiž dělaný hlavně pro obyčejné používání, a proto se zaměřili na to, co někdo takový potřebuje a využívá. Převážně to jsou teenageři a ti rádi poslouchají kvalitní hudbu. Jako jediný z této trojice, nemá zadní fotoaparát. Jeho silnější bráška, Lenovo A3000 má pár funkcí navíc. Nejvíce se liší asi tím, že jeho srdcem je místo dvoujádrového procesoru čtyřjádrový, ale se stejným taktem. Jeho 7palcový displej je dělaný pomocí technologie IPS, takže pozorovací úhly jsou mnohem lepší, než na dříve zmiňovaném tabletu. Rozlišení je však stejné, a to 1024 x 600. Také jenom místo WiFi připojení máte možnost se připojit přes mobilní internet. Oba dva tablety mají možnost rozšíření paměti pomocí microSD karty. Uživatelskou paměť v A3000 můžete zvětšit až o 64 GB, ale u A1000 pouze o polovinu.

Lenovo A3000

Nejvýkonnější tablet, který byl od firmy Lenovo představen, nese název S6000. Jako jediný z této trojice, má 10palcový IPS displej s rozlišením 1280 x 800. Má stejný čtyřjádrový procesor jako A3000 i se stejným taktováním. Tloušťka tabletu se zastavila na 8.6 mm a jeho váha je 560 gramů. Baterie udrží tablet v pohotovostním režimu asi osm hodin, což v dnešní době je celkem optimální. Také se budete moci připojit k mobilnímu internetu, jelikož tablet obsahuje slot pro microSIM kartu. Bohužel tablet nepodporuje LTE, takže pouze staré známé HSPA+.

Lenovo S6000

Další specifikace tabletů ještě nevíme a také nevíme ještě cenu. Na trhu by se měly však objevit co nejdříve, a to asi už ve druhém kvartálu tohoto roku. Měly by se objevit na celosvětovém trhu, takže je můžeme očekávat i v České republice nebo i na Slovensku. Líbí se vám jejich vzhled nebo některý z nich máte v plánu už koupit?

Zdroj: engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zaměstnán v IT oboru v Praze. Zajímám se o svět moderní techniky. Vlastním a jako primární telefon používám Ulefone Power, ke kterému používám tablet Apple iPad Air 2. Dříve zastánce Androidu, nyní se chystám na přechod na systém iOS.

Komentáře

lenovo mám rád, hned bych si ho koupil, pokud by nebylo moc drahé a lepší než nexus 7

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat