Galaxy Altius – chytré hodinky od Samsungu?

Galaxy Altius – chytré hodinky od Samsungu?
2013-02-15T07:49:59+02:00
• 15. 2. 2013
2

Pomalu se blíží termín, kdy korejská společnost Samsung uvede na trhu další generaci top modelu z rodiny Galaxy. Nedávno se objevilo několik kódových jmen, která označují celou novou sérii zařízení. Jedním z nich bylo i Galaxy Altius, u kterého se předpokládalo, že se jedná jen o jiné pojmenování SGS IV. Nyní se zdá, že se ve skutečnosti bude jednat spíše o doplněk v podobě chytrých hodinek.

firstup-580x262

Celý oficiální název má být Samsung Galaxy Altius, ale zde se může odehrát ještě mnoho změn. Podle některých informací budou tyto hodinky představeny zároveň s novým top modelem. Nyní web SlashGear přichází se snímky obrazovek z Galaxy Altius, které měly být zachyceny na prototypu, jenž se testuje u čínského operátora SK Telecom.

Zatím není zcela jasné zařazení tohoto zařízení, ale s největší pravděpodobností bude mít modul pro data, takže můžeme asi počítat s nanoSIM kartou. První snímky také ukazují, že se systém bude podobat svým vzhledem spíše Windows Phone prostředí, ale již nyní víme, že se nebude jednat o Android.

Samsung zřejmě vytvořil proprietární systém nesoucí název AltiusOS beta2. Kódové označení zařízení Altius je Samsung-GA7, což naznačuje, že se zde bude nacházet LCD displej. Screenshoty mají rozměr 500 x 500 pixelů, z čehož nelze jednoznačně určit úhlopříčku displeje. Pouze z toho údaje lze určit, že se bude jednat o čtvercový displej, což by sedělo na hodinky. Vnitřní uživatelská paměť je 235 MB, což je také poslední údaj, který je nám znám.

morego-580x262

Ačkoliv zde máme první snímky obrazovky, nemusí se jednat o finální podobu systému a uživatelského prostředí. Navíc se může jednat o silně upravený Android, ale důkaz o tom neexistuje. Nyní si opravdu musíme počkat, jestli se Samsung pochlubí chytrými hodinkami zároveň s SGS IV.

Je poněkud zvláštní, že po informacích o hodinkách z dílny Applu se objevují první „úniky“ od korejského výrobce. Zřejmě se tak schyluje k nové válce, kde se povede boj o nejlepší chytré hodinky pro smartphony. Samozřejmě již nyní na trhu najdete od různých výrobců podobná zařízení, ale až dva největší hráči mohou rozhodnout o tom, jestli se tento typ produktu může rozšířit.

Zdroj: slashgear.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Dobrý postřeh s tím písmem!

Ján Valkovič

23. 2. 2013, 7:07

Neviem ci je SK Telecom cinsky operator, ale posobi (aj) v juznej Korey a pismo na screenshotoch je tiez korejske, nie cinske

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat