5 aplikací ze storu: mobilní školní pomůcky pro WP

5 aplikací ze storu: mobilní školní pomůcky pro WP
2013-02-15T07:12:06+02:00
• 15. 2. 2013

Na školách se rozběhlo druhé pololetí školního roku, a proto není na škodu připomenout si některé zajímavé aplikace, které vám ve školních lavicích pomohou. Podíváme se teda na 5 zajímavých aplikací pro systém Windows Phone.

WindowsPhoneStore

Škola

Česká aplikace s příznačným názvem nabízí komplexní správu vašeho školního studia. Po nadefinování svého rozvrhu (nechybí podpora sudých a lichých týdnů) máte přehled o svých hodinách, můžete zadávat a archivovat známky, domácí úkoly nebo si plánovat testy. Najdete zde i možnosti připojení různých Live tilů.

[winphone]school/a50a48c1-7dda-4295-97e4-bb342c3ea3fd[/winphone]

Graph touch

Pokud nevlastníte kalkulačku s grafickým displejem, ale potřebujete občas zobrazit nějaký ten graf matematické funkce, může se hodit tato jednoduchá aplikace. Jejím hlavním cílem je právě vykreslení grafů na displej vašeho telefonu.

[winphone]graph-touch/57693ae8-f20d-48a7-bf82-e9b5c172e57a[/winphone]

Periodická soustava prvků

Na první pohled je asi jasné, jaká je hlavní funkce této aplikace. Nečekejte zázraky, ale aplikace dělá to, co bychom od ní očekávali. Nic víc, nic míň. Samozřejmě by se nabízely různé možnosti, jak funkcionalitu rozšířit, ale prozatím nám budou muset stačit základní funkce, které nám nabídnou informace o prvcích v periodické soustavě. Nechybí české a latinské názvy prvků, oxidační stupně, molární hmotnost, elektronová konfiguraci prvku a další informace.

[winphone]periodick%C3%A1-soustava-prvk%C5%AF/3f5077a4-fa26-4f12-8b13-d0baf339aceb[/winphone]

Převody Jednotek

Ve škole velice potřebná aplikace je i převodník fyzikálních jednotek. Aplikce s vlastním grafickým prostředím, které je trochu inspirované otočnými válci známými spíše z iOS nabízí poměrně slušnou nabídku fyzikálních veličin. Na WP Store je aplikace dostupná zdarma.

[winphone]p%C5%99evody-jednotek/d8609ede-d453-4261-9ae6-5970aab30030[/winphone]

Translator

Tato aplikace nabízí mnoho možností, jak přeložit text v neznámém jazyce. Jedná se o oficiálního klienta služby Bing Translator od Microsoftu. Často se diskutuje o kvalitě tohoto překladače ve srovnání s Google Translate. Z vlastní zkušenosti mohu říci, že Google je co do funkcionality webového klienta a slovní zásoby bohatší, Bing občas nabízí kvalitnější překlad delších textů. Vzhledem k tomu, že na Windows Phone není klient od Googlu dostupný, je stejně nutné obrátit se na Bing aplikaci. Ta nabízí překlad textu, překlad textu snímaného fotoaparátem v reálném čase nebo rozpoznání hlasu. Je ale třeba upozornit, že rozpoznání hlasu či funkce spojená s kamerou je dostupná pouze pro překlad z několika jazyků. Pokud ale z těchto vybraných jazyků potřebujete něco přeložit do češtiny, není to problém. Nejde to pouze obráceně.

[winphone]translator/2cb7cda1-17d8-df11-a844-00237de2db9e[/winphone]

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Matouš Eckert

Zajímám se o moderní technologie, telefony, tablety, internet a vše, co se kolem toho točí. Na Dotekománii píšu články, točím pořad Na Dotek a seriál Windows Phone Apps. Mimo svého pisálkovství stále ještě studuji jedno pražské gymnázium.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat