Displej na palci – nejméně potřebná věc? video

Displej na palci – nejméně potřebná věc? [video]
2013-02-12T11:51:59+02:00
• 12. 2. 2013

Už jste si hráli s mobilem a zjistili jste, že vám palec znemožňuje číst obsah, který se zobrazuje pod ním na displeji? Pokud ano, tak vás může zaujmout technologická novinka, která se jmenuje NailDisplay. Jedná se vlastně o displej o úhlopříčce 2.5 cm, který si umístíte na prst a nejlépe na palec.

nails-technology-new_large_verge_medium_landscape

Hlavním smyslem je tedy, aby vám zobrazil obraz z displeje na palci, abyste viděli, co si zakrýváte. To se zejména hodí tehdy, pokud používáte zařízení o velikosti iPadu nano 6. generace. Pro zobrazování je využita technologie OLED, ale již z prvního videa je jasné, že se jedná jen o prototyp, který má ještě daleko k reálnému využití.

Z videa je jasné, že jsou zde plány na jiné využití. Například vám NailDisplay může ukázat, že máte příchozí hovor, který můžete pohybem palce přijmout. Taky se vám na něm může zobrazit, jestli venku bude pršet nebo ne. Z toho lze určit, že bude hlavně sloužit pro zobrazování mini informací.

Ačkoliv se jedná o pěknou ukázku současných technologií, rozhodně si nemyslím, že by toto zařízení mělo nějaký smysl. V dnešní době se úhlopříčky displejů neustále zvětšují a NailDisplay se tak trochu stává zbytečným zařízením. V tuto chvíli by se asi ani nenašli zákazníci, kteří by dobrovolně nosili takové zařízení na palci.

Technologie jdou samozřejmě kupředu mílovými kroky, a pokud tvůrci zapracují na miniaturizaci, může se jednat o nadějnou technologii. Možná se dočkáme takového pokroku v budoucnu, že si budeme moci nalepit tenký displej na palec. Samozřejmě je to jen má představa a stále považuji tuto demonstraci za zbytečnou.

Zdroj: theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat