AwesomeBeats: vylepšený zvuk od HTC pro všechny root

AwesomeBeats: vylepšený zvuk od HTC pro všechny [root]
2013-02-15T10:23:22+02:00
• 15. 2. 2013

Pokud používáte svůj Android k poslechu hudby a zároveň máte root, tak čtete správně. Na XDA se dá vždy najít nějaká ta vychytávka, kterou vývojáři dokázali vyextrahovat z originálních ROMek. V tomto článku se zaměříme na plugin Awesome Beats, který dokáže vylepšit zvuk, respektive vám umožní poslouchat hudbu, jako kdybyste měli telefon od HTC s Beats Audio.

9azp0k

Na začátek bych chtěl podotknout, že veškeré změny které provedete ve svém zařízení, děláte na vlastní nebezpečí. Při neúspěšném nahrání pluginu vám nemusí korektně fungovat mobil, proto si hned na začátku udělejte kompletní zálohu vašeho aktuálního softwaru. Zároveň ještě jednou připomínám, že musíte mít v telefonu root. Jestliže jej ještě nemáte, návod hledejte na fóru XDA Developers.

Před tím, než začneme, je třeba uvést, že toto rozšíření funguje pouze na ROMkách založených na AOSP, AOKP, Cyanogemodu nebo PARANOIDu. Pokud vaše zařízení splňuje všechny podmínky, můžeme pokračovat. Hned na začátku si musíte nainstalovat 2 programy. Prvním je BusyBox a druhý libovolný terminal emulátor.

logo-app BusyBox Stephen (Stericson) Zdarma ANDROID logo-app Terminal Emulator for Android Jack Palevich Zdarma ANDROID

Jakmile budete mít hotovo, tak navštivte oficiální web vývojáře a stáhněte si placenou nebo free verzi. Ve verzi zdarma jsou jen základní funkce, které nám vystačí. Placená verze obsahuje další vymoženosti, jako jsou třeba ikony v různých barvách. Stažený zip archív si nakopírujte do kořenového adresáře úložiště vašeho mobilu a restartujte smartphone do recovery.

V recovery najděte soubor a naflashujte ho. Instalace není nijak těžká, stačí klikat jen na tlačítko next a pak zvolit verzi aktuální komunitní verze systému, kterou používáte. Samotný proces aktualizace trvá maximálně 5-8 minut (záleží na konkrétním zařízením). Po dokončení operace budete vyzváni k restartu zařízení, učiňte tak.

Jakmile se vám opět mobil kompletně načte, tak spustě BusyBox, dejte mu administrátorská práva. Aplikace se bude chvíli inicializovat, a jakmile vyskočí hláška o úspěšné instalaci, tak můžete program minimalizovat. Druhým krokem je spuštění libovolného terminálu, kde naťukejte níže uvedené příkazy.

su
mount -o remount,rw /system
awesome
mount -o remount,ro /system
reboot

Po zadaní „su“ budete vyzvání k udělení administrátorských práv terminálu. Samozřejmě souhlaste. Druhý příkaz se postará o to, že adresář /system bude mít práva read and write (tzn. bude zapisovatelný). Třetí zajistí dokončení instalace rozšíření a po úspěšné instalaci vrátíme systému původní práva read only zadáním čtvrtého kódu.  Instalaci kompletně dokončíme restartem zařízení.

Po restartu by mělo být vše plně funkční, ovšem nikde se nezobrazuje notifikace, že Beats Audio funguje. Pouze v nastavení zvuku můžete přepínat mezi různými ekvalizéry. Jedinou viditelnou změnou je to, že DSP Manager je nahrazen aplikací AwesomeBeats.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Android programátor, co se zajímá o nejrůznější mobilní technologie a sítě.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat