Sony pomáhá s laděním aplikací

Sony pomáhá s laděním aplikací
2013-02-15T12:19:03+02:00
• 15. 2. 2013
1

Vývojáři aplikací se dělí na dva tábory. První zvaní OEM vývojáři pracují pro společnosti, které plní zakázky a svůj plán bez většího zájmu o komunitu. Pravdou je, že takových je většina a výsledky jejich produktů mohou být ještě lepší. Druhou skupinou jsou Open Source vývojáři, kteří si navzájem pomáhají a snaží se získat z dané platformy maximum možností. Jejich největší koncentrace je na portálu XDA Developers, kde jsou ke stažení tisíce úprav a modifikovaných systémů zdarma.

OS_OpenSource_660x384

Jakou roli v tom hraje Sony? Kromě podpory již zmíněných Open Source developerů se snaží o zvýšení laťky OEM vývojářů účastí na Open Source projektech a na oplátku získají cenné nástroje a zkušenosti. Jeden z takových nástrojů od Sony Mobile Developer jménem XAppDbg přidává vyvíjené aplikaci neuvěřitelnou hodnotu a je plně šiřitelný. Umožní například zkoušet nastavené změny a funkce, aniž by aplikace musela být znova přepsána. Člen týmu Sony, Pal.szasz, si pochvaluje výhodu při práci na UI, kdy okamžitě vidí provedené změny běžící aplikace.

example2

XAppDbg je založen na serveru, který je spuštěn v mobilním telefonu a klientovi na počítači. Využitím Java reflection se otevírají vlastnosti a příkazy pro klienta, které umožní přístup do konkrétních argumentů za chodu aplikace. Nástroj XAppDbg je napsán v jazyce J2SE, což umožňuje použití pro desktopové Java nebo Android aplikace. Pal má vlastní vlákno na XDA, kde jsou všechny příkazy a instrukce popsány.

Zdroj: xda-developers.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Lukáš Vaculík

Zajímá se o dopad technologií na společnost. Zabývá se především smartphony, tablety, počítači. Kromě toho jezdí ve volném čase na kole, občas hraje hry, fotí a píše články. Pracuje jako technický inženýr pro finskou IT společnost.

Komentáře

Martin Stibor

15. 2. 2013, 17:04

Jen tak dál !

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat