Android i tento rok králem smarthonů

Android i tento rok králem smarthonů
2013-02-09T09:30:00+02:00
• 9. 2. 2013
3

Podle nové studie společnosti ABI Research by si měl Android i tento rok udržet prvenství mezi smartphony, jakožto nejrozšířenější platforma. Podle odhadů bude tento rok používáno až 1,4 miliard smartphonů, z toho 798 milionů by mělo běžet pod operačním systémem Android. Na druhém místě bude Apple s počtem 294 milionů zařízení a zařízení s Windows Phone bude dle odhadů 45 milionů. Pokud bychom se podívali na počet tabletů, které by se měly dostat do oběhu do konce tohoto roku, tak studie počítá s počtem 268 milionů.

top-2011-smartphones

Samozřejmě se jedná o odhady a nelze určit, zdali se bude jednat o přesná čísla. Podle analýz se právě v tomto roce odhaduje masivní nárůst prodejů tabletů, který by dle odhadů měl představovat až 125procentní růst oproti roku 2012. Zajímavé je to, jak by se měl lišit poměr mezi tablety, co se operačního systému týče, protože dle analýz se očekává, že 62 procent tržního podílu budou tvořit tablety s operačním systémem Apple a 28 procent zařízení s operačním systémem Android. Je to tedy přesně naopak ve srovnání s trendem mezi smartphony.

ABI Research se zaměřili také na budoucnost společnosti BlackBerry, které předpověděli 20 milionů prodaných BlackBerry 10 telefonů. Pokud to tedy srovnáme s konkurencí, hlavně pak s platformou Windows Phone, tak číslo není nikterak závratné, nicméně pro začátek nové éry BlackBerry to není zas tak zlé. Dle statistik ABI Research je předpovězený počet 1,4 bilionu prodaných zařízení pro letošní rok mírným zhoršením oproti loňskému roku, kdy byl růst 45procentní.

Zdroje: slashgear.com, abiresearch.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Jiří Chlum

9. 2. 2013, 21:27

Kdyby jste dodali nějaké grafy bylo by to mnohem čitelnější. V textu to je takový naprd :-) 

Tonda Husák

9. 2. 2013, 15:36

1,4 bilionu nebo 1,4 miliard?

Přemysl Vaculík

VIP 9. 2. 2013, 15:40

Samozřejmě miliard ;) Opraveno

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat