7palcový tablet od Lava s Jelly Bean za 125 dolarů

7palcový tablet od Lava s Jelly Bean za 125 dolarů
2013-02-12T09:30:25+02:00
• 12. 2. 2013
1

Společnost Lava není v našich končinách příliš známá, ale možná si ji pamatujete, když uvedla jeden z prvních smartphonů s procesorem od Intelu Xolo X900. Nyní se tato firma pochlubila tabletem, který by mohl nejedné konkurenci udělat několik vrásek na čele. Novinka se jmenuje ETab Xtron, který zejména zaujme cenovkou 125 dolarů.

Za tak nízkou částku získáte poměrně slušné specifikace, byť se třeba nemůže rovnat Nexusu 7. Hned na začátek vás mohu ujistit, že v základu se zde nachází systém Android 4.1 Jelly Bean. Displej má úhlopříčku 7 palců s rozlišením 1024 x 600 pixelů, u kterého byla použita technologie IPS.

lava-etab-xtron-feature

O výkon se postará blíže nespecifikovaný dvoujádrový procesor s taktem 1.5 GHz. Velikost paměti RAM je 1 GB a o grafiku se postará čip Mali T400, který se proslavil zejména díky modelům Galaxy S II nebo S III od Samsungu.  Základní interní paměť je 8 GB, ale je zde možnost rozšíření o microSD karty až do velikosti 32 GB.

Stejně jako Nexus 7 nedisponuje zadním foťákem, ale na přední straně najdete 2MPx kameru pro videohovory. K dispozici bude jen Wi-Fi verze, ale výrobce slibuje možnost podpory 3G mobilních sítí skrze USB dongle. Všemu bude dodávat energii baterie o kapacitě 3500 mAh. Mohlo by se zdát, že se jedná o kompletní specifikace, tak společnost Lava navíc předinstalovala kancelářský balík Office Suite a hry, jako je třeba Pizza Ninja, Chess, Sudoku, Solitaire, Minesweeper a Ping Pong. Celkově se tedy jedná o poměrně slušně vybavený tablet za nízkou cenovku.

Zdroj: androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

V podstatě něco jako Ainol Novo 7 Crystal :-D

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat