Nexus 7 s aplikacemi jako na 10palcovém tabletu

Nexus 7 s aplikacemi jako na 10palcovém tabletu
2013-02-12T08:50:51+02:00
• 12. 2. 2013

Když se mi poprvé dostal do ruky tablet Nexus 7, tak mě celkem překvapil samotný systém. Uživatelské prostředí je jakoby z mobilu, což mnohé kutily vedlo k rootování a překlápěná systému do tablet UI. Bohužel s aktualizací systému na Android 4.2 tato možnost zmizela. Tudíž nyní nebyl žádný způsob, jak si dopřát aspoň aplikací ve stylu pro desetipalcové tablety.

unnamed (15)

Nyní se objevila aplikace TenInchLauncher od českého vývojáře Jana Gruncla, která zřejmě řeší problém s aplikacemi. Nepřinese vám tablet UI na Nexus 7, ale například si budete moci vychutnat lepší YouTube, kde nyní naleznete doporučená videa.

2013-02-11 19.50.09

Další změny si můžete všimnout třeba u Google Play Store, který již není v mobilním zobrazení. Samozřejmě se také změnilo nastavení, které se více podobá tabletovému, byť se nejedná o dokonalou kopii. Největší zajímavostí této aplikace je fakt, že nepotřebujete root nebo si jakkoliv pohrávat s nastavením Nexusu 7. Dokonce nemusíte měnit nějaké hodnoty v souborech, jak to bylo dříve. Stačí spustit aplikaci TenInchLauncher a zvolit Enter 10-inch mode.

2013-02-11 19.39.502013-02-11 19.40.12

Pokud ale nechcete měnit celý tablet a následně specificky spouštět aplikaci, je zde možnost rychlého spuštění a přepnutí do tablet UI dané aplikace. Možnost spouštění a editace aplikací se nacházejí přímo v TenInchLauncher. Například při spuštění Youtube přes rychlou volbu, se vám spustí v tablet UI módu. Při odchodu z aplikace se celý tablet vrátí zpět do původního zobrazení. V základní verzi máte omezené množství spuštění, ale částka 20 Kč za Pro verzi není moc.

2013-02-11 19.40.18

Ačkoliv se jedná o poměrně dobře provedenou aplikaci, není zcela dokonalá. Po přepnutí Nexusu 7 do tablet UI se trochu zbortí hlavní plocha s widgety a následně i dolní ikony, které jsou poněkud oříznuté. Při přepnutí nazpět do normálního zobrazení zůstává například notifikační lišta ve zmenšeném stavu. I přes tyto drobnosti mohu doporučit aplikaci TenInchLauncher.

2013-02-11 19.40.58

logo-app TenInchLauncher Jan Gruncl Zdarma ANDROID

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat