Sony Xperia Z a aktualizace – změna strategie?

Sony Xperia Z a aktualizace – změna strategie?
2013-01-20T10:12:40+02:00
• 20. 1. 2013
4

Každý výrobce smartphonů se systémem Android má svůj cyklus aktualizací, při kterém udržuje mobily aktuální. S tím souvisí spokojenost zákazníků, kteří dokáží ocenit, pokud se výrobce stará. Někdy se u svého modelu můžete dočkat až dvou zásadních aktualizací systému a někdy vůbec. Občas se stává, že čekací lhůta se protáhne na půl roku nebo rok.

Sony si zřejmě uvědomilo tohoto problému a poměrně mění strategii. Dalo by se říci, že to může souviset s nedávným oznámením, že se celá firma hodlá zaměřit na lepší smartphony. Což naznačuje, že se v budoucnu nesetkáme s levnými mobily, které je těžké udržovat a mnohdy nenabídnou dostatečný prožitek. První mobilem, který by mohl být začleněn do nového plánu, je Xperia Z, která je v současnosti vybavena systémem Android 4.1 Jelly Bean.

Dokonce se proslýchá, že tento model je již v prodeji v některých zemích, ale u nás si budeme muset počkat. Zatím neznáme oficiální cenu pro Českou republiku, ale proslýchá se, že bude kolem 16 500 Kč. Za tuto cenu budete chtít asi ty nejlepší služby, což asi Sony dodrží. Pokud jste si mysleli, že budete čekat na aktualizaci systému na verzi 4.2 několik měsíců a možná se dočkáte před Vánocemi, tak máme pro vás dobrou zprávu.

Xperia Z launches on JB 4.1, but will receive 4.2 shortly after launch. As always, we’ll share more info on this over the coming weeks on the blog.

Tato informace jednoduše říká, že Androidu 4.2 se dočkají majitelé krátce po startu prodeje. Navíc se nejedná o nějakou zprávičku, kterou zařadíme do sekce zvěstí. Pochází přímo od Sony. Můžeme připočíst nějaké zdržení, takže do jednoho měsíce od začátku prodeje přistane na tomto top modelu Android 4.2 Jelly Bean. Je to první náznak toho, že výrobce se zaměří na prémiové modely, o které se bude starat? Doufejme, že ano.

Zdroje: gsmarena.com, blogs.sonymobile.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Milan Tuček

29. 1. 2013, 2:23

proc by vydavali aktualizace pro stary founy, kdyz muzou nabidnout ke koupi novej, ze? :)

To samé tvrdili i u xperie Sola a nakonec jsme se aktualizace na ICS dočkali až na konci listopadu!!! Navíc totálně zmršené aktualizace, která byla reálně nepoužitelná. A jako bonus Sony oznámilo, že JB už nedostane, takže jsem zpět na Gingerbread a tohle je můj poslední mobil od Sony.

Pavel Kříž

20. 1. 2013, 12:18

takovýhle přístup (kdo ví jestli) mohli mít už dávno!

Jaroslav Dušek

20. 1. 2013, 10:49

No tak jak flákali aktualizace na Xperii S kde taky po startu prodeje měl přislíbenou aktualizaci a nakonec jsme se dočkali až po 5 měsících tak jenom doufám že se v Sony konečně vzpamatovali a dodrží slovo a ne jako u loňských modelech.
A jinak jim držím palce. Vždycky uměli design a dobře odladit SW ale neuměli reklamy ale podle mě si Zetko oblíbí každej kdo ho uvidí ;-D Takový krásný kus HW konkurence asi nepřekousne :-D

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat